Το θέμα της «διαπλοκής» κερδίζει έδαφος στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους στο συγκεκριμένο πεδίο, με αφορμή την δικαστική διαμάχη εβδομαδιαίας εφημερίδας με την «Αυγή».
Προσφάτως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας έδειξε ότι θα εμμείνει στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ούτως ή άλλως θέτει με κάθε ευκαιρία, με το σκεπτικό ότι κατά το τρέχον διάστημα, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, επιχειρείται να διαμορφωθούν νέα δίκτυα αλληλεξάρτησης μεταξύ κυβέρνησης και ΜΜΕ.
Περιέγραψε άλλωστε ο κ. Τσίπρας (στην ομιλία του της προηγούμενης εβδομάδας στο «Ακροπόλ») τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολιτικών παραγόντων και Τύπου, συμπεριλαμβάνοντας στον ορισμό του για την διαπλοκή ακόμη και την Χρυσή Αυγή, ως βραχίονα του «συστήματος».
Το ζήτημα αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς συντονιστικού οργάνου, που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου.
Εκεί παγιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η πεποίθηση ότι αυτή την περίοδο επιχειρείται η διαμόρφωση νέων σχέσεων και μίας νέας «γενιάς διαπολοκής» μεταξύ κυβέρνησης και ΜΜΕ, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής.
Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διοργανώσει στο προσεχές διάστημα ειδική εκδήλωση, με θέμα το νέο τοπίο των ΜΜΕ, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα μιλήσει και ο κ. Τσίπρας.