από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 

Επίσκεψη Ολαντ: Εντονο το ενδιαφέρον των γαλλικών επιχειρήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα

Ολάντ: «Θα στηρίξω τις κινήσεις της Ελλάδας για την ελληνική ΑΟΖ - Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις - Να εκμεταλλευτούμε μαζί τα κοιτάσματα» - Για ενέργεια, υδάτινους πόρους και σιδηροδρόμους ενδιαφέρονται οι Γάλλοι
Επίσκεψη Ολαντ: Εντονο το ενδιαφέρον των γαλλικών επιχειρήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 Το ελληνικό αίτημα για στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της Ελλάδας έθεσε στο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, πέρα της διαβεβαίωσης για στενή ελληνογαλλική συνεργασία, ο πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, αλλά και για σύμπραξη των δύο χωρών σε ένα ευρύτερο φάσμα οικονομικής συνεργασίας.

«Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τις αποκρατικοποιήσεις οι γαλλικές επιχειρήσεις θα είναι παρούσες» δήλωσε ο κ. Ολαντ, προς ενίσχυση του γαλλικού ενδιαφέροντος στο κεφάλαιο αυτό. Ηρθα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε στο συνομιλητή του το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός σε ύφεση και ανεργία, τα επίπεδα των οποίων δεν έχουν προηγούμενο, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο κ. Ολάντ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την υποστήριξη του στις προσπάθειες της Ελλάδας να βγει από την κρίση και επισήμανε τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα και στις δυνατότητες που υπάρχουν για πολιτικής, αμυντική και οικονομική συνεργασία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιστορικές και η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα στην ανεξαρτησία της, στην αποκατάσταση της δημοκρατίας τη δεκαετία του ’70 και στη συνέχεια στην προσχώρηση της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αντίστοιχα όπως είπε η Ελλάδα «ήταν πάντα στο πλευρό μας στις καλές και δύσκολες στιγμές μας».

Υπενθύμισε ότι η χώρα του θέλησε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και προσπάθησε να πείσει τους εταίρους της για αυτό.

Αναγνώρισε ότι «καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει από τέτοιες δυσκολίες όπως η Ελλάδα και πως πρέπει να της δώσουμε κάθε στήριξη».

Ο κ. Ολάντ εξέφρασε ακόμη το ενδιαφέρον της γαλλικής πλευράς για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και υδάτινων πόρων.Για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν μπορεί η Γαλλία να τα εκμεταλλευτεί μαζί με την Ελλάδα θα το κάνει».

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα μπορεσει να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη την Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο να διαδραματίσει έναν ρόλο. Θα μπορέσουμε, όπως είπε, «να εφοδιάσουμε την Ευρώπη με ευρωπαϊκές πηγές».

Αναφορικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, είπε ότι θα το πράξει με τις σωστές κινήσεις, παρατήρησε ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στον ελληνικό χώρο και πως η χώρα μας είναι προσανατολισμένη στη φιλία συνεργασία με τους γείτονές της, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι σε περίπου 15 ημέρες θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Η επίσκεψη του γάλλου προέδρου online

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε πραγματοποιήσει «προπαρασκευαστική» επίσκεψη στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

Στο γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρ. Ολάντ παρακάθησαν και οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ κκ Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.

κατά τη διάρκεια του ελληνογαλλικού επιχειρηματικού συνεδρίου οι γάλλοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τους τομείς της ενέργειας, των υδάτινων πόρων και των σιδηροδρόμων.

Κλειστοί δρόμοι λόγω επίσκεψεως του Γάλλου Προέδρου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης στην Αθήνα λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας από την 11.30 έως τις 19.00 «θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες και εκτροπές αυτής σε άλλους, καθώς και απαγορεύσεις της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά περίπτωση και ανάλογα με το πρόγραμμα των επισκέψεων».

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, παρουσία Σαμαρά, Ολάντ

Παρουσία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολαντ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα η συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, που διοργανώνει ο ΣΕΒ, και στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδος-Γαλλίας μεταξύ ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι του Νότου προσδοκούμε από τη σημερινή Γαλλία να ηγηθεί της προσπάθειας να υπάρξουν πιο διορατικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της ευρωπαϊκής δοκιμασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος με αφορμή την συνάντηση.

«Γιατί, αν η κρίση επιβάλλει αναμφίβολα να συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας, καθιστά εξίσου αναγκαίο να φροντίσουμε τις κοινωνίες μας. Η μονομερής λιτότητα διαλύει τον κοινωνικό ιστό, την κοινωνική συνοχή. Οι λαοί μας προσδοκούν την αναβίωση ενός ευρωπαϊκού οράματος που βασίστηκε στην ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, τον εθνικό πλουραλισμό» πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν 120 από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες από τη Γαλλία και την Ελλάδα και προσδοκάται να προετοιμαστεί το έδαφος για σημαντικές συνεργασίες και επενδύσεις.

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία και για τη σύσταση μικτών ελληνο-γαλλικών επιχειρήσεων, που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας.

«Η λεκάνη της Μεσογείου περικλείει μεγάλες δυνατότητες για πολλούς τομείς συνεργασίας», λέει ο ίδιος εμφατικά, αναφέροντας ενδεικτικά ως δυνατούς τομείς επενδύσεων ή συνεργασίας την ενέργεια, τις κατασκευές, τα έργα υποδομής, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την υγεία.

Η παρουσία Ολάντ, σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα, αποτελεί «πρόσκληση για την ελληνογαλλική επιχειρηματική συνεργασία, από την οποία η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί, καθώς η Γαλλία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία
».

«Η παρουσία του σοσιαλιστή Προέδρου της Γαλλίας - της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ- στο επιχειρηματικό φόρουμ, αποτελεί αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου της επιχειρηματικότητας, σ'αυτή την περίοδο της κρίσης», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 11.30 όπου υπήρξε επίσημη υποδοχή.

Στις 12.00 συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την συνάντηση, οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και ακολούθησε γεύμα.

Στις 15.00 ο Φρ.Ολάντ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο στη γαλλική πρεσβεία.

Μετά τις 16.00, ο Φρ.Ολάντ με τον Αντ.Σαμαρά συναντήθηκαν με  εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναχωρεί λίγο μετά τις 19:00 της Τρίτης.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρανσουά Ολάντ: Ετοιμοι οι Γάλλοι να επενδύσουν στην Ελλάδα 
Le Figaro: Ο Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα….μακροπρόθεσμα 
Φτάνει ο Ολάντ με «δώρο» φρεγάτες 
Φρανσουά Ολάντ: Οχι σε μία Ευρώπη α λα καρτ 
Μήνυμα Ολάντ για επενδύσεις στην Ελλάδα 
 
 
σχόλια (43)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  POLI GAINEOS | 20/02/2013 00:12
  I ELLADA THELI EPENDITES ,, KAI OI EPENDITES THELOUN NA KANOUN LEUTA , TIPOTE LATHOS M`AUTO,, . AS MIN TO KATAKRINOUME,,,, OI ELLINES POU EPENDIOUN STIN ALVANIA KAI BOULGARIA, KAI AUTOI SOSTOI EINAI , ETSI EINAI OI AGORES
  ANOIXTE TA SYNORA
  απάντηση30
   
   
  Δυστυχια.... | 19/02/2013 21:49
  Γυρισα απο το εξωτερικο, δεν ειχα επαφη για μερες και η πρωτη μου εικονα ηταν ολοι να κοιτανε σε απευθειας μεταδοση ενα αεροπλανο.....Λυπηθηκα ειλικρινα....Ποσο πιο κατω εχει ακομα..???
  S...telios
  απάντηση14
   
   
  Αυτοί που εύχονται για ότι κακό!.. | 19/02/2013 20:33
  Ντρέπομαι πολλές φορές όταν διαβάζω σχόλια. Κάποιοι τα γράφουν χωρίς να ενημερωθούν, χωρίς να σκεφτούν, απλά τοποθετημένοι πολιτικά κάπου, κι' αυτό είναι το άπαν. Γίνονται έτσι κήρυκες της οπισθοδρόμησης, της άρνησης για οτιδήποτε πιθανό καλό που μπορεί ίσως να συμβεί σ' αυτήν τη χώρα. Έτσι και τώρα. Δεν μετρούν οι καλές προθέσεις, άσχετα αν ευοδωθούν, του προέδρου μιας μεγάλης χώρας που πάντοτε ήταν δίπλα μας. Βρίσκουν ότι χειρότερο να γράψουν σαν ν' απαγορεύουν στους άλλους έστω να ονειρεύονται και προσεύχονται μην και συμβεί ότι ευχάριστο.
  Νικόλας...
  απάντηση23
   
   
   
  Τι ανόητος κόσμος Θεέ μου.... | 19/02/2013 20:11
  Εσείς τη Γαλλία τη θεωρείτε χώρα του λεγόμενου 'ευρωπαικού Νότου'? Βάζετε τη Γαλλία μέσα στα PIGS? Στην 'περιφέρεια'? Γιατί εγώ τη θεωρώ εντελώς Βορρά. Αν ονειρεύεστε 'συμμαχία Νότου' με τη Γαλλία είστε βαθειά νυχτωμένοι. Ο Ολάντ μίλησε ξεκάθαρα. Συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων. Επενδύσεις για γαλλικές εταιρίες. Ο ίδιος πιέζει να ακολουθήσουμε το μνημόνιο. Δεν λέει τίποτα διαφορετικό από τους Γερμανούς. Ανήκει στην πλούσια βόρεια Ευρώπη. Όλοι μαζί βλέπουν συνεκμεταλλευση της Ελλάδας. Κι όποιος έχει αντίθετη γνώμη, με επιχειρήματα, ας αποδείξει το αντίθετο.
  Γ.Δ.
  απάντηση42
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Απεργίες, πενθήμερα, τριήμερα, Πάσχα, Χριστούγεννα, 4 βδομάδες άδεια, άδειες λόγω εγκυοσύνης, άδεια λόγω μη εγκυμοσύνης | 19/02/2013 19:46
  Αδεια λόγω αδείας, αργίες, Των Φώτων, αποκλεισμός δρόμων, συνδικάλες, κουκουλοφόροι, καμμένη Αθήνα, σπασπένα μαγαζιά, λαθραίοι να κλέβουν! Εδώ θα έρθεις να επενδύσεις;; Είσαι με τα καλά σου;;; Άσε τη γραφειοκρατία, και τους καρεκλοκένταυρους και τους ευθυνοφόβους του δημοσίου τεμπελχανάδες!
  Είσαι με τα καλά σου;
  απάντηση12
   
   
  Και εις ανώτερα | 19/02/2013 19:10
  19/02 απόγευμα, Μαρούσι - Βύρωνας σχεδόν 2 ώρες λόγω Ολάντ... Τα πάντα κλειστά. Αυτά δεν γίνονται ούτε στις αποικίες. Να τους χαίρονται όσοι (ακόμη) τους ψηφίζουν!
  kapar13
  απάντηση32
   
   
  Και ομως κατωρθωνουν να κυβερνουν | 19/02/2013 18:59
  Ο Γαλλος αυτος φαινταζεται αποικιοκρατια δια μεσου εισχωρησεως σε επιχειρησεις μονοπωλιακου χαρακτηρα για τα επομενα 100 χρονια......οι αλητες δεν ντρεπονται...ολα στο σφυρι, ο κοσμος δεν τους θελει και ομως καθε φορα παραξενο παντα καταφερνουν να κυβερνουν.... αυτο τι σου λεει για την ταχαμ υπαρχουσα δημοκρατια γελοια πραγματα..παντα βγαινουν στον αφρο οι αχρηστοι με τα απειρα τεχνασματα τους μαφιοζικου χρακτηρα. Ειναι το καθεστημενο αν και μειονοτης. .Που εισαι λαε?
  Σπαρτακος
  απάντηση22
   
   
  ευχη | 19/02/2013 18:47
  Μακαρι τα πραγματα να ειναι ετσι που τα περιγραφει ο aristotelis στο σχολιο του ,δηλαδη ο ολαντ προσπαθει να φτιαξει ενα αραγες μετωπο των νοτιων χωρων της ευρωπης,,, προσωπικα αμφιβαλω αλλα εκφραζω και την ευχη μου να ειναι ετσι .
  armodios
  απάντηση50
   
   
  Απλά και σταράτα. | 19/02/2013 18:29
  Ως 'Ελληνας Πολίτης θεωρώ τον Αντώνη Σαμαρά την άριστη επιλογή για τη πατρίδα. Τον στηρίζω και τον ψηφίζω, με όλη μου την καρδιά!
  'Ελληνας Πολίτης
  απάντηση13
   
   
  THA FATE TA MOUTRA SAS | 19/02/2013 18:15
  είδατε τι πάθανε οι τράπεζες σας! Ποσα dis ζημια είχε η credit αγκρικολέ λόγο εμπορικής τράπεζας και haircut? θα ξαναπάθετε τα ίδια.
  MANOS
  απάντηση21
   
   
  20 χρονια στο Παρίσι.. | 19/02/2013 17:59
  Πηγαίνετε να δείτε τις επενδύσεις των Γάλλων στην πτωχευμένη Αργεντινή και μετά τα ξαναλέμε. Σωστός ο Γάλλος όπως πάντα "αλεπουδιαρης" κοιτάζει να κάνει κάτι καλο για τη χωρα του. Μην τον εκθειάζουμε όμως γιατί τους ξέρω από μέσα και από έξω τους Γάλλους εδώ και 20 χρονια στο Παρίσι..
  αλεπουδιαρης
  απάντηση22
   
   
  Μου κάνει εντύπωση | 19/02/2013 17:32
  το πόσο θλιμμένοι φαίνονται. Μάλλον τα πράγματα είναι χειρότερα απ΄ όσο φανταζόμαστε.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση40
   
   
  Είναι γάτα, είναι γάτα... | 19/02/2013 16:33
  ο κοντός με τη φρεγάταααα
  Ελελεύ
  απάντηση42
   
   
  Παράκληση προς το Βήμα | 19/02/2013 16:04
  Αν και έχετε απεργία, βγάλτε αν είναι εφικτό και την ομιλία του Τσίπρα προς τον Ολάντ. Θέλω να ακούσω το "madame Merkel" στα Γαλλικά.
  trantor
  απάντηση4415
   
   
  Γαλλικές Επενδύσεις | 19/02/2013 15:57
  Κατάρ-αμενες
  Επενδυτής
  απάντηση1237
   
   
  Μια συντονισμένη δυναμική πολιτική του Νότου και ο Σόϊμπλε παρέδωσε. | 19/02/2013 15:48
  εφόσω ο βορράς της ΕΕ δεν συνεργάζεται ευχερώς με τον Νότο, καλό θα ήταν να ανπτυχθούν πρωτοβουλίες γύρω από την Μεσόγειο για να ορθοποδήσει ο Νότας εξ ίσου ανταγωνιστηκά. Έχει συτή την δυνατόττα. Κρύβονται άπειρες πλούσιες δυνατότητες στις Χώρες του Νότου. Μια συντονισμένη δυναμική πολιτική του Νότου και ο Σόϊμπλε παρέδωσε.
  Ι. Μποφίλιας
  απάντηση3316
   
   
  Αλλα λογια να αγαπιομαστε | 19/02/2013 15:39
  Ο κοντος ηρθε μονο και μονο για να πουλησει κανενα σαπακι γαλλικο που περισσεψε απο αυτα που δεν καταφερε να πουλησει ο αλλος ο κοντος πριν 3-4 χρονια που ειχε μπει και στη βουλη μαλιστα και φωναζε ταχα οτι ειναι μακεδονας.Τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε...
  ειναι γατες οι κοντοι με τις γραβατες, ω μοντιε!
  απάντηση3153
   
   
  Έντονο ενδιαφέρον ε? | 19/02/2013 15:16
  Κι εμείς,στην ψωροκώσταινα,εδώ και τρία χρόνια το ίδιο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις έχουμε!Τελικά η έννοια "κουτόφραγκος" δεν έχει χάσει την αίγλη της!
  Laoutzikos
  απάντηση2413
   
   
  Κουβαρίστρες, βελονάκια, φρεγατίτσες. | 19/02/2013 14:55
  Καλέ μουσιού φρεγατίτσες έχετε, αμή, την άλλη βδομάδα φρέσκες φρέσκες μανταμίτσα. Να σας κρατήσω πεντέξι; Είναι και βαρβάτες (εδώ της κλείνει το μάτι). Καλέ ναι τις θέλω, δε ντρέπεστε είστε και μουσιούς.
  Κυριάκος
  απάντηση2336
   
-