Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων στον Βελβεντό Κοζάνης. Κάνει λόγο για εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε λογική ακραίου αυταρχισμού, ενώ τονίζει ότι η Αριστερά στέκεται και θα στέκεται απέναντι στην βία και την τρομοκρατία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Δένδιας συνεχίζει στο γνωστό και προσφιλή δρόμο της στρατηγικής της έντασης και της στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τόσο οι βασανισμοί των συλληφθέντων όσο και η δημοσίευση των φωτογραφιών τους δείχνει τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου.

» Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση είναι ότι, σε συνθήκες κοινωνικής διάλυσης, ο συνδυασμός των μνημονίων της φτώχειας με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού συγκροτεί το έδαφος ανάπτυξης του πολιτικά αδιέξοδου και επικίνδυνου δρόμου της βίας και της τρομοκρατίας, στον οποίο η αριστερά στέκεται και στεκόταν πάντα απέναντι.

» Συνιστά μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα, από την πλευρά της κυβέρνησης, η αξιοποίηση της τρομοκρατίας για την αποκόμιση πολιτικών οφελών, δείγμα του πανικού και της κοινωνικής της απομόνωσης».