Επαφές με γερμανούς νεοναζί στη Βαυαρία έχει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το «Spiegel». Το ελληνικό νεοφασιστικό κόμμα προσπαθεί να στήσει παράρτημα στο κρατίδιο αυτό της νότιας Γερμανίας.
Η Χρυσή Αυγή άρχισε να ιδρύει ένα παράρτημα πέρσι στη Νυρεμβέργη όπου μάλιστα πραγματοποίησε και συνέδριο πρόσφατα.
Η υπηρεσία πληροφοριών της Βαυαρίας ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών.
Οργάνωση-ομπρέλα που εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας κάλεσε όλους τους Ελληνες που ζουν εκεί να αποκρούσουν τις προσπάθειες των νεοναζί για την προώθηση «της βίας, της μη ανεκτικότητας και του κοινωνικού κανιβαλισμού».
Το «Spiegel» τονίζει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής ζητά να γίνει η Ελλάδα μια «φυλετικά καθαρή» χώρα και ότι μέλη του κόμματος κατηγορούνται για επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς στην Ελλάδα. Αναφέρει επίσης ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν την υποστήριξη προς τη Χρυσή Αυγή στο 12%.
Εκπρόσωπος του βαυαρικού σκέλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος δήλωσε στο «Spiegel»: «Η Χρυσή Αυγή διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές με βαυαρούς νεοναζί. Οι επαφές αυτές διατηρούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και μέσω συναντήσεων σε ακροδεξιές εξτρεμιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη».