Παρά την αδυναμία στοιχειοθέτησης των κατηγοριών για φθορές εις βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, όπως φάνηκε από το κατηγορητήριο του εισαγγελέα, η κυβέρνηση επιμένει στην εκδοχή που παρουσίασε ο Γ. Βρούτσης για τα γεγονότα στο υπουργείο Εργασίας και δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, ενώ αφήνει αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση θέλει καταστολή και να πετσοκόβει ό,τι κινείται· αν ο λαός συμβιβαστεί με τα άδικα θα δει και χειρότερα, απαντά η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε τα περί φθορών που προκάλεσαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και σημείωσε ότι κάποιος από αυτούς είχε και κάμερα, ζητώντας να δοθεί το υλικό στη δημοσιότητα.

«Είναι πάγια τακτική να υπάρχει και κάμερα από την πλευρά εκείνων που προκαλούν το επεισόδιο και μετά να ανεβάζουν το υλικό στο you tube. Ας δώσουν στη δημοσιότητα τα πλάνα» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας την αλλαγή κατηγορητηρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δόθηκε χρόνος να εξεταστούν όλα πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά».

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «ανταγωνισμό ακτιβισμού μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σχολίασε αιχμηρά ότι οι κύριοι Λαφαζάνης και Στρατούλης «έτρεχαν πίσω από το ΠΑΜΕ» στα δικαστήρια και τη ΓΑΔΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής, η γγ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει την καταστολή και να πετσοκόβει ό,τι κινείται.

Η κυρία Παπαρήγα επανέλαβε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Εργασίας και απέρριψε τα περί φθορών, ενώ επισήμανε ότι εκείνοι που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, ενώ απλώς φώναζαν συνθήματα, χωρίς καν σημαίες ή πανό.

Η γγ του ΚΚΕ έστειλε, δε, το μήνυμα ότι αν ο λαός συμβιβαστεί με τα άδικα θα δει και χειρότερα και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης σε αυτά που τραβάει.

Ερωτηθείσα για τις πολιτικές συμμαχίες, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η βάση των συνεργασιών είναι μόνο το λαϊκό συμφέρον κι όχι οι «ταμπέλες» -ποιος είναι Αριστερός ή όχι-, ούτε «τα «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο κι αν είναι καλύτερο το ΔΝΤ ή η Μέρκελ».

Σημείωσε, πάντως, ότι οι συνεργασίες «ακόμη κι αν μπορούσαν να γίνουν, δεν θα έβγαζαν πουθενά, αν ο λαός δεν είναι ενωμένος, αν ο καθένας κοιτάει τον κλάδο του».