Σκηνές απείρου κάλους συμπλήρωσαν την κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτη στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το …κάταγμα «δεξιάς άκρας χειρός» που υπέστη ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Β. Καπερνάρος από το χτύπημα του χεριού του στο έδρανο, επιβεβαιώνει ότι τα πράγματα τείνουν να λάβουν οριακά απρόβλεπτο χαρακτήρα.

Όλα έγιναν με το τέλος της κατάθεσης του κ. Πλασκοβίτη αργά το μεσημέρι και όταν ο πρόεδρος της προανακριτικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης έλυσε την συνεδρίαση. Τόσο ο κ. Καπερνάρος, όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκαν και του ζήτησαν να τους επιτρέψει να υποβάλλουν άλλη μια ερώτηση στον μάρτυρα.

Ωστόσο, ο κ. Καπερνάρος, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, δεν περιορίστηκε στην μια ερώτηση «βομβαρδίζοντας» τον κ. Πλασκοβίτη, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος και είπε ότι δεν επιτρέπει άλλες ερωτήσεις, λύοντας την συνεδρίαση. Οι αντιδράσεις ωστόσο συνεχίστηκαν, ενώ εκτοξεύθηκαν μομφές προς τον πρόεδρο του τύπου «δεν μπορείς να λύεις την συνεδρίαση είσαι εγκάθετος» και «αυτό είναι συγκάλυψη», με τον κ. Καπερνάρο να χτυπάει το δεξί του χέρι στο έδρανο!

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον κ. Καπερνάρο λέγοντάς του: «Μα έκανες …400 ερωτήσεις, η 401η ερώτηση είναι η συγκάλυψη;».

Ήταν τέτοιο το κλίμα που όταν ο κ. Πλασκοβίτης σηκώθηκε να φύγει, η κυρία Κωνσταντοπούλου φέρεται, σύμφωνα με παριστάμενους, να του λέει: «Μην φεύγετε, είναι παράνομο, θα υποστείτε τις συνέπειες…»! Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Χρ.Μαρκογιαννάκης: «Εγώ είμαι πρόεδρος, λύεται η συνεδρίαση!».

– Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Σας κατηγορώ για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη».

– Αδ.Γεωργιάδης(προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου): «Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου, να σφάζετε κόσμο, όπως και τότε…».

Χρ.Μαρκογιαννάκης: «Δεν μπορώ άλλο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»!

Αργότερα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της προανακριτικής έλεγε ότι «με αυτά που γίνονται ή θα πάθω εγκεφαλικό ή θα τρελαθώ με αυτούς που έχω μπλέξει»! Μάλιστα, φέρεται μέσα στον γενικό χαμό που επικράτησε στην επιτροπή, να απευθύνθηκε στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές διερωτώμενος: «Τι θέλετε τέλος πάντων να κάνουμε στους μάρτυρες, να τους περάσουμε από φάλαγγα;». Αργότερα, ο κ. Καπερνάρος εμφανίστηκε στη Βουλή με νάρθηκα στο χέρι για να λάβει μέρος στην απογευματινή συνεδρίαση.

Στη Βουλή αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη για το αλλοιωμένο «στικάκι»

Την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης στο USB stick που αντέγραψε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Την πραγματογνωμοσύνη έχει διενεργήσει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και, σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο οικονομικός εισαγγελέας προτίθεται να τη διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή.

Στην Προανακριτική κατέθετε έως αργά το βράδυ της Πέμπτης η Χρύσα Χατζή, η οποία ήταν διευθύντρια στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κ. Χατζή που παρέλαβε το CD, αρνήθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που ανέλαβε και τη φύλαξή του όταν έφτασε από το Παρίσι στην Αθήνα το 2010. Δήλωσε επίσης ότι αγνοεί ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το CD για φύλαξη.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από την κ. Χατζή να δώσει στην επιτροπή τα ονόματα των 28 συνεργατών που πλαισίωναν το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Στόχος είναι να κληθούν όλοι οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών προκειμένου να ερωτηθούν αν εμπλέκονται στη φύλαξη του CD το οποίο άλλωστε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έχει εξαφανιστεί.