Δεύτερο δείπνο για τον κ. Ευ. Βενιζέλο, αυτή τη φορά με συγγραφείς. Μετά το τέλος της εκδήλωσης «Συγγραφείς κατά της Βίας» που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία κατά του Νεοναζισμού και της Ρατσιστικής και Κοινωνικής Βίας, την περασμένη Δευτέρα, στο καφέ Free Thinking Zone ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κάλεσε σε δείπνο τους συγγραφείς και άκουσε πως εκτιμούν οι άνθρωποι του πνεύματος την κατάσταση της χώρας.
Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά και η συζήτηση περιέλαβε θέματα όπως το παρόν και μέλλον της χώρας αλλά και λογοτεχνία και ιστορία. Ο κ. Βενιζέλος, πρότεινε στους συνομιλητές του να διαβάσουν του βιβλίο του Γ. Κολιόπουλου «Το Ελληνικό Ζήτημα» και τους ανέλυσε γιατί θα βγει η χώρα αργά αλλά σταθερά από την κρίση, γιατί τελείωσε η εποχή της μικροκομματικής πολιτικής και γιατί χρειάζεται μια καινούρια αφήγηση η οποία να βασίζεται στην αλήθεια.
Στο δείπνο παραβρέθηκαν οι: Χρήστος Χωμενίδης, Τζίνα Μοσχολιού, Θανάσης Χειμωνάς, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Ανδρέας Στάικος, Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Ξενάριος, Λευτέρης Κουλιεράκης, Εύη Λαμπροπούλου, Χρήστος Αστερίου. Επίσης, Χρηστος Δερβένης, αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και υπεύθυνος για το φορουμ με την κεντροαριστερά, ο Βασίλης Χρονόπουλος, γραμματέας του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Ελένη Κούρκουλα. Μάλιστα, ο Χρ. Χωμενίδης είπε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ ότι παρακολούθησε τις παρεμβάσεις του στη Βουλή στη συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ και ότι, κατά τη γνώμη του, «κονιορτοποίησε το λόγο του Αλέξη Τσίπρα». «Το κακό είναι», σχολίασε ο κ. Χωμενίδης, «πως στην Ελλάδα σήμερα θεωρείται μειονέκτημα να μπορείς να αρθρώσεις έναν δομημένο ορθό λόγο με επιχειρήματα».