Μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου επέμεινε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή NETWEEK της ΝΕΤ.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός τουκαι πως δεν περίμενε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να τις αποδεχθεί τις θέσεις αυτές.

«Δεν ανοίξαμε εμείς τη συζήτηση για το νόμισμα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις στην Ελλάδα. «Πώς να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα όταν ξέρουν πως μια ολιγαρχία ελέγχει τα πάντα» αναρωτήθηκε.

Εμείς δεν θέλουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου αλλά επενδύσεις που να εξασφαλίζουν την κοινωνική ανταποδοτικότητα επισήμανε. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα διώξει την Cosco από την Ελλάδα είπε ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης και όχι της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Στην επαναδιαπραγμάτευση δεν θα κάνουμε πίσω» απάντησε στην ερώτηση αν ισχύει η προεκλογική δήλωση ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

«Οποτε και να γίνουν εκλογές είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν να έχει ελαφρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτήρισε παροδική τη δημοσκοπική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας καθώς βασίζεται σε προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης της χώρας οι οποίες θα διαψευστούν.

«Για να σωθεί η χώρα θα συμμαχήσω και με το διάβολο» είπε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε εκεί με το ΔΝΤ. Κατά την εκτίμηση του κ. Τσίπρα η αρνητική τοποθέτηση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ όσον αφορά την απελευθέρωση της συμμετοχής του Ταμείου στο πακέτο βοήθειας της χώρας ήταν θετική γιατί έδειχνε πως το Ταμείο πρέπει να πιέσει ακόμη περισσότερο την κυρία Μέρκελ ώστε να αλλάξει πολιτική έναντι της Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε στην συνέντευξη του την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική συμμορία που ντροπιάζει την Δημοκρατία και δολοφονεί αθώους ανθρώπους σημείωσε ότι υπάρχει μόνο ένα άκρο αυτό της Χρυσής Αυγής.

Οσον αφορά στην πρόσφατη δήλωση του κ. Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος, ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία από όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν αποτελεί επίσημη θέση του κόμματός.

Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι ο διάλογος για τον εκσυγχρονισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας ενώ η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπως τόνισε ίδιος, θα είναι επωφελείς και για τα δύο μέρη. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν μπορέσει να την αξιοποιήσει με επάρκεια η Εκκλησία θα μπορεί να πληρώνει τον κλήρο.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι έχει όραμα όπου θέλει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα ενώ συμπλήρωσε ότι το κόμμα του ενοχλεί τόσο πολύ επειδή έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμβιβαστεί με τους ολιγάρχες.

Οσον αφορά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος είναι να τις κερδίσει το κόμμα του για να ξαναφέρει στο επίκεντρο την δανειακή επαναδιαπραγμάτευση πριν τις γερμανικές εκλογές.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε επίσης ότι θα ήταν αστείος αν έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ ενώ συμπλήρωσε ότι εφόσον ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μεγαλύτερο από τη διάσωσή του, οι δανειστές μας θα αναγκαζόντουσαν να πάνε σε νέα διαπραγμάτευση.

Εκανε επίσης λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας το άμεσο μέλλον, τη δημιουργία νέων κομμάτων στον κεντροαριστερό χώρο τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμμαχήσουν ή να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μετά τις εκλογές, δεν επιθυμεί να κυβερνήσει μόνος. «Μας υπερβαίνουν τα προβλήματα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.