Μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να κινηθούν εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) με ομιλητή τον ίδιο σε αμφιθέατρο του Μεταπτυχιακού Κέντρου του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), στο Μανχάταν.

Όπως αναφέρουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη, διέκριναν τουλάχιστον τέσσερις γνωστούς ομογενείς Χρυσαυγίτες, ντυμένους στα μαύρα. Ο ένας εξ αυτών περίμενε όρθιος σε μια πλευρά του αμφιθεάτρου, μαζί με αρκετά άλλα άτομα, που ήθελαν να υποβάλουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα.

Επειδή όμως ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν αρκούσε, δεν υποβλήθηκαν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα πάντα με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της εκδήλωσης οι Χρυσαυγίτες κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά έγιναν εγκαίρως αντιληπτές οι κινήσεις τους και ειδοποιήθηκε η ασφάλεια του πανεπιστημίου, η οποία τους απομάκρυνε, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα περαιτέρω επεισόδιο.

Σε όλες τις ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπως και στην προαναφερθείσα εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της χώρας.