από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 
 

Το αμερικάνικο όνειρο του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Brookings: «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη - Δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις»
Το αμερικάνικο όνειρο του Αλέξη Τσίπρα
Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στο Brookings
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με μία ομιλία διανθισμένη με τεχνικά στοιχεία, αναφορές στην Μεγάλη Κρίση του 1929 και παραπομπές στον Φρανγκλίνο Ρούζβελτ, τον Χέρμπερτ Χούβερ και τον Μπεν Μπερνάνκε, διοικητή της FED, ο κ. Αλ. Τσίπρας, επιχείρησε σε ομιλία που εκφώνησε το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς στην Ουάσιγκτον να «καθησυχάσει» το αμερικανικό ακροατήριο ως προς τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρώντας να μιλήσει με όρους προσιτούς στο αμερικανικό ακροατήριο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη,  θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα».

Και έσπευσε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι «αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα», προσθέτοντας: «Επιτρέψτε μου να το πω αυτό ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αποδοχή ηλίθιων και απάνθρωπων πολιτικών που μας υπαγορεύονται από τους σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ακόμα και οι υγιείς επικερδείς επιχειρήσεις χρεοκοπούν και ότι «νέοι άνθρωποι υψηλής κατάρτισης με διδακτορικά από Αμερικανικά και Βρετανικά Πανεπιστήμια, δεν μπορούν να βρουν εργασία».

Απέδωσε δε το πρόβλημα κατά κύριο λόγο στο ότι «το πιστωτικό σύστημα έχει σταματήσει να λειτουργεί και το κράτος αντί να βοηθά υπονομεύει δυνατότητες ανάπτυξης».

«Οι τράπεζές μας δεν μπορούν ούτε να δανειστούν ούτε να δανείσουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «την ίδια στιγμή, το χρεοκοπημένο κράτος μας δανείζεται χρήματα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ εκ μέρους των τραπεζών, αλλά αυτά τα κεφάλαια εξαφανίζονται στις μαύρες τρύπες των τραπεζών» και πως «η βιομηχανία μας και ο τομέας των υπηρεσιών μας κείται σε ερείπια ενώ το κράτος επιτίθεται στα μειωμένα εισοδήματα εκείνων που ακόμα εργάζονται για να καλύψουν τα ελλείμματα του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης μεταξύ των άλλων πως «οι χώρες μας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και σε μέγεθος και σε δομές. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε», συμπληρώνοντας: «υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι. Διότι η  δική μας καταστροφή αφορά και εσάς».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς

Απαντήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του

«Ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα» τόνισε με έμφαση ο κ. Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των απεργιών στην Ελλάδα, μετά την ομιλία του στο Brookings Institution, στην Ουάσιγκτον, με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».
   
Στο περιθώριο της εκδήλωσης στο «Μπρούκινγκς» πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Τσίπρα με στελέχη του Ιδρύματος και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως τον Πολ Τόμσεν, κατά την οποία ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους συνομιλητές του.

Στο μεταξύ, μετά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις, τόσο του διευθύνοντος συμβούλου του «Μπρούκινγκς» Γουίλιαμ Άνθολις και του οικονομικού αναλυτή Ντομένικο Λομπάρντι, όσον και αρκετών προσκεκλημένων.

Τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων του κ. Τσίπρα σε αρκετές ερωτήσεις ήταν: «Μπορεί να προσπαθούμε, μερικές φορές με ανορθόδοξο τρόπο, να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη χώρα μας, αλλά ανορθόδοξη είναι και η κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα».

Οι απεργίες, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι μια όψη του νομίσματος. Ίσως, είναι το πιο πρόσφορο μέσον, το πιο δημοκρατικό. Η απάντηση βρίσκεται στην ανάγκη των εργαζομένων να διεκδικήσουν, διότι τους αμφισβητούν βασικά τους δικαιώματα.

Κανένας δεν θέλει να χάνει μεροκάματο. Κανένας δεν θέλει χάος. Πρέπει να ψάξουμε τις πολιτικές αιτίες που αντιδρούν οι πολίτες.

Ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα, μπροστά σε πολιτικές που συνέτριψαν αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη. Ο βασικός μας εχθρός είναι η λιτότητα που φτωχοποιεί τον μέσο Έλληνα. Η Ελλάδα, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πίσω σε εθνικό σχεδιασμό. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα και θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό, τις ομορφιές και τις δυνατότητές της.  

Δεν ζητάμε να μας συμπαθήσουν στο Βερολίνο, τόνισε. Αναζητούμε συμμάχους, αλλά η πολιτική της Γερμανίας είναι καταστροφική. Εδώ (στις ΗΠΑ), μπορούμε να βρούμε συμμάχους για να αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα πράξει αν μια μέρα το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Είμαστε προετοιμασμένοι για σύγκρουση». Υπάρχουν συμφέροντα που διακυβεύονται, αλλά γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ανέφερε.

Εκτίμησε επίσης ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρωζώνη, κανένας δεν θα ασχολείτο μαζί της. Η Ελλάδα, είπε, αποτελεί το κέντρο αναφοράς, γιατί είναι ένας από τους κρίκους που αποτελούν την αλυσίδα που συνθέτουν την Ευρωζώνη. Η ΕΕ και το ευρώ δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την Ελλάδα.  

Επανέλαβε εξάλλου, ότι το κόμμα του προτείνει μια ευρωπαϊκή λύση, αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε το 1953 στη Γερμανία με τη διαγραφή του 60% του δημόσιου χρέους της χώρας. Ανάπτυξη όχι για τους λίγους, αλλά για όλους.

Μπορεί να γίνει πραγματικότητα με δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Προσδιόρισε ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας τη γραφειοκρατία, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.  

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η άποψη του κόμματός του είναι πως μια χώρα πρέπει να έχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική. Θα ακολουθήσουμε πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, ανέφερε. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελεί πόλο σταθερότητας και συνεργασίας.

Πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία αποδοχή των κανόνων του διεθνούς δικαίου (αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις). Πρέπει, τόνισε, να υπάρξει μια δίκαιη βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Δυστυχώς, δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες του Δημήτρη Χριστόφια. Πρέπει να έχουμε σχέσεις συνεργασίας (με τα Σκόπια) και να επιλυθεί η διαφορά με το όνομα με σύνθετη ονομασία και γεωγραφικό προσδιορισμό. Εκείνο που μας ανησυχεί δεν είναι σε σχέση με το όνομα, αλλά μας ανησυχεί ο εθνικισμός που αναπτύσσεται στη γειτονική χώρα.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι γέφυρα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι να έχουμε αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, αλλά να έρθει ένα καθεστώς που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θρησκευτικοί πρόσφυγες που θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να επιβιώσουν. Και, ίσως, η πρώτη χώρα που θα συναντούν θα είναι η Ελλάδα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει; Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει από μόνη της αυτό το πρόβλημα.

Για το μνημόνιο, είπε ότι όντως είναι ένας μονόδρομος, αλλά στην καταστροφή. Πιστεύουμε ειλικρινώς ότι οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην καταστροφή. Το μνημόνιο έχει ήδη αναθεωρηθεί δυο φορές, Όχι γιατί δεν εφαρμόστηκε, αλλά επειδή εφαρμόστηκε. Εκτίμησε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, θα γίνει νέο «κούρεμα».

Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, είπε. Τόνισε επίσης, ότι η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχτεί την αποτυχία της πολιτικής της και ανέφερε ότι προσπαθούν να κουκουλώσουν το επόμενο «κούρεμα».  

Βλέπουμε, είπε, ένα μοντέλο που εφαρμόζεται με επιτυχία σε Σκανδιναβικές χώρες ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ναι στις μεταρρυθμίσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βανκούβερ του Καναδά


Στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ στον Καναδά παρουσιάσαν τις απόψεις τους για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τα στελέχη της οικονομικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας τους ανέφεραν ότι θεωρούν δεδομένη την ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων τόσο στο νομικό πλαίσιο που διέπει την οικονομική δραστηριότητα και τις επενδύσεις (π.χ. φορολογική νομοθεσία, εργασιακά, γραφειοκρατία κ.λ.π.) όσο και στη στελέχωση των υπηρεσιών.

Σημείωσαν μάλιστα ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική συλλογή φόρων και εισφορών από ένα κομμάτι της άρχουσας τάξης που επί χρόνια απεφευγε τις υποχρεώσεις της.
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΚΕ: υποκριτικά τα ριζοσπαστικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ 
Τι είδε ο Αλέξης Τσίπρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ 
 
 
σχόλια (163)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Δε βλέπω πλέον να διαφωνώ σε πολλά | 27/01/2013 08:39
  Δεν είναι αρνητικό ότι τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη ούτε ότι παραδέχθηκε πως δε θα σκίσει τις δανειακές συμβάσεις, αν θυμάστε η ίδια συζήτηση γινόταν και προεκλογικά πρί "μονομερούς καταγγελίας" και ο ίδιος δεν είχε πει κάτι πολύ διαφορετικό. Πολύ κριτική βλέπω αλλά δε μου φαίνεται και τόσο καλόπιστη. Πολλοί σχολιαστές δίνουν την εντύπωση του προκατειλημμένου που διαβάσαν τις πρώτες πέντε γραμμές του άρθρου και πιάσαν το πληκτρολόγιο . Διάβασα όλη την ομιλία προσεκτικά και μου φάνηκε μία από τις καλύτερες ομιλίες πολιτικού μας στο εξωτερικό. Ομολογώ ότι δεν του το είχα, ίσως έφτασε η ώρα να έχει την ευκαιρία του.
  gkool
  απάντηση22
   
   
  το ειδαμε και αυτο | 24/01/2013 19:13
  κομμουνιστες φιλοαμερικανοι.απιστευτο και ομως αληθινο.ΕΛΛΗΝΙΚΟ χαχααχαχαχαχχααχαχαχαχαχ.Αλλωστε το μηνυμα το πηρε απο Σοιμπλε "ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ".Επεσε στην παγιδα ο Τσιπρας.Αναγκαστηκε να ξεβρακωθει και να δειξει οτι ειναι αμερικανικο παιδι.Αρα χανει την αυτοδυναμια.οι αγραμματοι αμορφωτοι πρωην πασοκτσηδες θα ειναι οι μονοι οπαδοι του.Καταστραφηκε πριν καλα καλα αρχισει.
  pipis
  απάντηση133
   
   
   
  THANKS | 24/01/2013 18:30
  FILE TSIPRA.OTAN EIPA PATRIDA ANTIO.DEN EIXES GENITHEI AKOMA...THELO NA XEREIS OTI EKANES POLOUS FILOUS ME TO TAXIDISOU AUTO ...PHRES ARISTA STHN EILIKRINIA .MAKARI KAPOIOS APO AMERIKI NA ERXOTAN ELLADA.KAI NA ELEGE.GIA TA PROBLIMATA.POU EXOUME.EDO.10.000. NEKROI TO XRONO KAI 100.000. XILIDES TRAUMATIES.APO HLITHIOTHTA..NA EISAI KALA KAI KALI TYXH..STHNPOLITIKISOU ZOH.
  xristos
  απάντηση79
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ντιν, νταν! | 24/01/2013 15:51
  Ο τύπος κατάντησες εκκρεμές. Μια δεξια (ντίν) μια αριστερά (ντάν) . Και βγαίνει τόσο καόηχο το ντιν-νταν όταν βγαίνει από... ντενεκέδες!
  Γανώστε τους... ντενεκέδες
  απάντηση205
   
   
  ΕΕΕΕ.....ΩΩΩΩΠ.....ΧΟΠ ΧΟΠ...ΧΟΠ ΧΟΠ | 24/01/2013 10:43
  E ΡΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ!!!ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ...ΚΑΙ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!.... ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.... ΔΕΥΤΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ......... ΤΡΙΤΗ ,ΠΕΜΠΤΗ,ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ........ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ,ΜΟΛΟΤΩΦ,ΚΑΙ KATAΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.
  ΑΡΓΙΑ....ΓΙΟΚ
  απάντηση3410
   
   
  Petridis | 24/01/2013 09:15
  Γρήγορος κωλοτούμπας, η μου φαίνεται;;;; Μήπως ο γρηγορότερος κωλοτούμπας ever !!!! Κάποτε θά τις έσκιζες τις συμβάσεις. Κάποτε λέγοντας, πρίν κανένα δίμηνο. Πολύ γρήγορος εισαι φίλε μου σέ παραδέχομαι.
  Petridis
  απάντηση367
   
   
  ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ.... | 23/01/2013 22:24
  ...η αλλιως-αν προτιματε- το γελαδι πανω στις ραγες που βλεπει το τρενο να ερχεται κι ελπιζει πως το τρενο θα ...πηδηξει! Συμφωνα με την Washington Post, o συλλογισμος του "ακραιου αριστερου" (hard left) γεματος "κορωνες" ( a speech littered with plenty of rhetoric) κι εκβιασμους απεναντι στην ΕΕ (he seems to be planning to try to hold the region hostage), αγνοει τη θωρακιση της ευρωζωνης απεναντι στο Grexit (He may be in for a rude surprise),καθως τραπεζες και funds ειναι προετοιμασμενα για παν ενδεχομενο -συμφωνα με το ΔΝΤ το κοστος της εξοδου της Ελλαδας απ το ευρω για την ευρωζωνη θα ειναι 1,5%, "a price some might pay to have done with the Greek drama"! Οσο γυρναει εκτιθεται-αφηστε τον!
  o mpoulos sth gwnia
  απάντηση268
   
   
  Επειδή κάποιοι ανακαλύψατε τώρα την Αμερική | 23/01/2013 20:36
  Ο Τσίπρας έχει στρατολογηθεί απο το 2008!Από την άλλη οι Γερμανοί έχουν στρατολογήσει την κυβερνητική τριανδρία. Κατά τ άλλα η ΕΛΛΑΣ εάλω των μεγάλων δυνάμεων. Καληνύχτα μας
  Αντικατάσκοπος
  απάντηση812
   
   
  H υποκρισία της αριστεράς στο μεγαλείο της | 23/01/2013 20:31
  Ο κόσμος δεν έχει πετρέλαιο να ζεσταθεί,πολλοί δεν έχουν ρεύμα,δουλειά,δεν έχουν λεφτά για φάρμακα και ο Τσίπρας κάνει διαλέξεις στο κέντρο του καπιταλισμού το brookings.Που είναι ρε ανθρωπιστές η βοήθεια της αριστεράς στον λαό;Πόσα λεφτά δώσατε στην φτωχολογιά ρε πολιτικοί απατεώνες;Άντε να χαθείτε όργια
  Αριστερός πατριώτης αλλά χωρίς δεξιά τσέπη
  απάντηση237
   
   
  λίγη τσίπα για τον τσίπρα | 23/01/2013 20:08
  «Ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα» τόνισε με έμφαση ο κ. Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των απεργιών στην Ελλάδα. Aστο Τσίπρα σε έχουν καταλάβει και οι πέτρες. όσο και να θες να κρύψεις τα αίσχη των συνδικαλιστών σου πρωην πασόκων αυτά δεν κρύβονται. ελα τώρα με το καλο να συμπαρασταθείς στους αγωνιστές του μετρό! Ναι, ντε, αυτα τα ρουσφέτια λέω που με απολυτήριο γυμνασίου καθαρίζουν 2000 συν επιδόματα, νυχτερινά, υπερωρίες όταν ο μισθός ΙΥ έχει φτάσει τα 500 ευρώ και ενας ειδικευόμενος γιατρός παιρνει 800!
  λίγη τσίπα για τον τσίπρα
  απάντηση294
   
   
   
  Αλέξη πες αλεύρι | 23/01/2013 20:03
  Ο ΓΑΠ είχε πει "θα μας πάρουν με τις πέτρες".Η προφητεία του δεν έχει επαληθευθεί ακόμη.Με αυτά που ακούω και βλέπω τις τελευταίες ημέρες πολύ φοβάμαι ότι "θα πάρουν με τις πέτρες" και όχι μόνο,γιατί υπάρχουν και τα γιαούρτια,τα πορτοκάλια ,οι ντομάτες κλπ.όλη την παρέα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως δε τον "κολοτούμπα" τον αρχηγό του.Έχει ο καιρός γυρίσματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ANASTYMA
  απάντηση215
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αντε καλη επιτυχια Αλεξη στο προφορικο διαγωνισμα | 23/01/2013 19:55
  Το Brookings έχει προέδρους τον Strobe Talbott ( σύμβουλο του Κλίντον όταν βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία και σύμβουλο του μεγαλοπροαγωγού της νέας τάξεις Σόρος), και τον John thornton πρόεδρο της Goldman Sachs όταν μαγείρευε τα ελλείματα με τον Σημίτη και πρότεινε στους πελάτες της να ποντάρουν στην χρεωκοπία της Ελλάδος......... Μέλη έχει τον Μπρεζίνσκυ (που έκανε παρέα με το καλό παιδι τον Λαυρεντιάδη) τον Κοέν της GoldmanSachs, κι άλλους εκλεκτούς κυρίους που όλοι θέλουν να τους διαφωτίσει ο Αλέξης γιατί δεν ξέρουν....... Πολύ συχνά πάει κι ο γιωργάκης στο τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ αμερικάνικο παραμάγαζο, αλλά έριξαν πόρτα στον Βενιζέλο που παρακαλούσε προ μηνών.
  χρυση αυγη να ξεβρωμισει ο τοπος
  απάντηση146
   
   
  Οχι άλλο | 23/01/2013 19:22
  Βημα κανε στροφή στην αλήθεια γιατί δεν θα σε διαβάζουν ούτε οι γέροι στο τέλος . Οσο για τον Τσίπρα εμένα μου αρέσει γιατί παραμένει σταθερός στις θέσεις του, αυτό και μόνο του προσδίδει κύρος στο εξωτερικό .Οποίος διαβάζει ξενο τύπο το καταλαβαίνει .
  Two
  απάντηση1323
   
   
  Ερώτηση | 23/01/2013 19:11
  Γεια σας. Παρατηρώ ότι όλοι κράζετε. Όταν μιλάει ο Τσίπρας τον κράζετε. ΟΚ. Το θέμα είναι ότι και όταν σας κοπανάει νέο φόρο ο Σαμαράς κράζετε. Όταν τρώνε λεφτά τα ΠΑΣΟΚια κράζετε. Τι στο καλό θέλετε πλέον; Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Θέλετε σκληρούς φόρους; Λαϊκιστή Τσίπρα; Λαμόγια ΠΑΣΟΚτζήδες; Νεοναζί χρυσαυγίτες; Γιατί κράζετε τα χαράτσια και μετά στο δίπλα topic κράζετε τον Τσίπρα; Ηλίθιοι είστε; (Εγώ είμαι ψιλο κατά του Τσίπρα και πολύ υπέρ του Σαμαρά και του μνημονίου, μη με λέτε ΣΥΡΙΖαίο)
  Νικόλας
  απάντηση812
   
   
  ΠΟΥ' ΣΑΙ, ΑΛΕΞΗ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ... | 23/01/2013 18:38
  Ο κ. Τσίπρας σπεύδει εσχάτως να διαβεβαιώσει αυτούς που με σχέδιο και εμμονή για τρία ολόκληρα χρόνια οδήγησαν την πατρίδα μας στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή (γερμανική κυβέρνηση και ΔΝΤ με την συνηγορία του ψευτοαμερικανού Ομπάμα) ότι το κόμμα του, αν και όταν γίνει κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Κούβα, αλλά θα υπηρετήσει πιστά τον προσανατολισμό της προς Αμερική και Ευρώ, δηλ. προς την Γερμανία του τοκογλυφικού κεφαλαίου. Με απλά λόγια τους λέει, μη φοβάστε, είμαστε η Αντιπολίτευση που χρειάζεται το Σύστημα, για να μην καταρρεύσει. Όσοι ξεγελάστηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας στην εθνική ανεξαρτησία, φευ, καταλαβαίνουν τώρα τι έκαναν ...
  ΗΝΙΟΧΟΣ
  απάντηση146
   
   
  Αλέξη τι θα γίνει με τους δραχμολάγνους? | 23/01/2013 18:17
  Αγαπητέ Αλέξη, τι θα κάνεις τώρα με τους δραχμολάγνους που μάζεψες στο κοπάδι σου? Αυτούς λέω που έχουνε πάρει στεγαστικά δάνεια, διακοποδάνεια, βιζιτοδάνεια κλπ και την βγάζανε ζάχαρη , και τώρα δεν έχουνε να πληρώσουνε, και πιστεύουνε ότι θα τους ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ τα χρέη εάν πάμε δραχμούλα? Αυτούς που τους κώψανε το επίδομα του καθαρού σώβρακου και του κόντρα ξυρίσματος και περιμένουνε να τους το δώσεις πίσω? Τα βύσματα και τα κλεφτρόνια του δημοσίου που θα τους σώσεις από την απόλυση? Αυτούς που βγάλανε τα φράγκα έξω και περιμένουνε να γυρίσουμε στην δραχμούλα και να μάς αγοράσουνε? Τώρα αυτοί θα σε παρατήσουνε, γιατί τους πρόδοσες κουραδόμαγκα. Μάθε αγγλικά βρε παιδί..............
  Πράκτωρ Θ.Β
  απάντηση245
   
   
  Τσίμπλα μου! | 23/01/2013 17:53
  Η ομιλία σου = Bon pour l' Orient! Στην Αμερική οι ομιλίες δεν είναι ότι γουστάρψ λεω, αλλά είναι τεκμιριωμένες, εσύ μιλούσες ακόμα σε κάφρους απλώς σε άλλη χώρα! Βάλε κάτι με το να κυκλοφορείς τόσο γυμνός θα αρπάξεις καμιά πούντα και πού βεντούζες!
  Έχετε γεια βρυσούλες!
  απάντηση6022
   
   
  Επιτέλους τελείωσαν οι ομιλίες | 23/01/2013 17:49
  Και τώρα στο άγαλμα της ελευθερίας και στη Disneyland. Γιούπι...
  Dr Jimmy
  απάντηση6416
   
   
   
  σημαία | 23/01/2013 17:22
  Να δείτε που οι Λαφαζάνηδες θα ανεμίζουν την αμερικάνικη σημαία.
  tmm
  απάντηση7717
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-