«Κλείδωσαν» τα ονόματα της 13μελούς προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ. Αυτά είναι: Χρ. Μαρκογιαννάκης (προαλείφεται για πρόεδρος), Μ. Βαρβιτσιώτης (πιθανότερος αντιπρόεδρος), Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Καλαντζής και Ανδ. Κουτσούμπας από τη ΝΔ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στ. Κοντονής και Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας από το ΠαΣοΚ, Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Ηλ. Κασιδιάρης από την «Χρυσή Αυγή», Β. Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ και Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Την Τετάρτη η προανακριτική επιτροπή θα συνέλθει για να εκλέξει προεδρείο και να εξετάσει τα διαδικαστικά θέματα όπως οι ημέρες και οι ώρες των συνεδριάσεων αλλά κυρίως τις προτάσεις των κομμάτων για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν. Ο κ. Μαρκογιαννάκης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους έκανε γνωστό ότι θα προτείνει οι συνεδριάσεις να γίνονται Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, αλλά επ’ αυτών θα τοποθετηθεί η επιτροπή στην συνεδρίασή της. Όπως είπε άλλωστε ο κ. Μαρκογιαννάκης, «ο πρόεδρος έχει ευθύνη να διευθύνει τις εργασίες της επιτροπής και να εκτελεί τις αποφάσεις της».

Πάντως ο ίδιος δήλωσε ότι κατά την άποψή του η επιτροπή δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες της πριν το ΣΔΟΕ ολοκληρώσει την έρευνά του για κάθε ένα από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λανγκάρντ, ενώ ερωτηθείς τι θα γίνει εάν το ΣΔΟΕ καθυστερήσει, απάντησε: «Τότε να φουλάρει». Επίσης, επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η επιτροπή αρένα και είπε ότι δεν θα δίνονται πρακτικά αλλά θα αναζητηθεί ένας τρόπος ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ώστε να αποφεύγονται οι επιλεκτικές διαρροές.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ζητεί να απαγορευτεί στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής να εμφανίζονται σε οποιοδήποτε ραδιοτηλεοπτικό μέσο όσο διαρκούν οι εργασίες της ή να διευκολύνουν την διαρροή στοιχείων της απόρρητης διαδικασίας διερεύνησης. Στην αντίθετη περίπτωση προτείνει να αντικαθίστανται πάραυτα.