Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα της Τρίτης άρχισε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την τριτοκομματική κυβέρνηση. Πρόκειται για την πρώτη σύσκεψη των αρχηγών για το νέο έτος και έπειτα από αρκετό καιρό που δεν συναντήθηκαν κατ΄ ιδίαν.

Έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τόσο ο κ. Ευ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Φ. Κουβέλης επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν εξέφρασε απλώς τη συμπαράσταση του στον πρωθυπουργό αλλά συνεννοήθηκαν να τα πουν από κοντά. Λίγο αργότερα η συνάντηση οριστικοποιήθηκε για την επόμενη ημέρα και έγινε τριμερής, με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ .

Η αφορμή για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι η έξαρση των κρουσμάτων βίας. Οι αρχηγοί του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ θα παρουσιάσουν τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας προκειμένου να τις συναντήσουν με τον πρωθυπουργό, αλλά ο καθένας θα προσέλθει στη συνάντηση και με τη δική του ξεχωριστή ατζέντα.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει θέματα, όπως είναι η υποβάθμιση του Κοινοβουλίου με την εισαγωγή άσχετων διατάξεων στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η επιλογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου αντί για νομοσχέδια, η επανακατάθεση της τροπολογίας για τις ευπαθείς ομάδες σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η απόσυρση της τροπολογίας για τις ευπαθείς ομάδες από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα προκάλεσε την έντονη ενόχληση του ΠαΣοΚ σε σημείο ώστε ο κ. Βενιζέλος να απουσιάζει από την ψηφοφορία για το φορολογικό.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης θα έχει στην ατζέντα του την πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% και τη διαφωνία του για το ΤΤ, καθώς η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί με τον διαχωρισμό της τράπεζας σε «καλή» και «κακή».