Με τον κίνδυνο της οικονομικής χρεοκοπίας έχει έλθει αντιμέτωπος ο Περισσός, ο οποίος μετά τον κύκλο μαζικών απολύσεων που ξεκίνησε στον «Ριζοσπάστη», σε συνέχεια ανάλογων μέτρων στην «Τυποεκδοτική ΑΕ» (η οποία έχει προσφύγει στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα), αλλά και στη «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ», αποφάσισε να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τον τηλεοπτικό σταθμό «902 TV» προκειμένου να μην απολέσει την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας που διαθέτει ώστε να μπορεί να τον μεταβιβάσει. Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φαίνεται να έχει ήδη επέλθει σχετική συμφωνία με δημοσιογραφικό όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του εβδομαδιαίου Τύπου, του ραδιοφώνου και του Διαδικτύου. Κατά τις ίδιες πηγές το τελικό τίμημα της μεταβίβασης του τηλεοπτικού «902» φέρεται να ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. θα καταβληθούν με τις υπογραφές και τα υπόλοιπα 2 εκατ. αργότερα.
Ωστόσο, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο έσπευσε να κλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό αφού απέλυσε όλους τους εργαζομένους σε αυτόν προκαλώντας από την πλευρά τους σφοδρές αντιδράσεις, επικαλούμενη ότι «παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους». Μάλιστα είχε ενημερώσει σχετικώς όλα τα κομματικά όργανα καθώς και τα μέλη του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης με το αιτιολογικό ότι «η οικονομική κρίση έχει επιδράσει και στη λειτουργία όλων των ΜΜΕ, επιδρά και στον «902», ο οποίος ως μέσο προπαγάνδας του ΚΚΕ δέχτηκε την επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης».
Σύμφωνα με ορισμένους κομματικούς κύκλους η απόφαση για την πώληση του «902» είχε ληφθεί εξ αρχής, απλώς για λόγους ευνόητους δεν ανακοινώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων ώστε η επιχείρηση να παραδοθεί στον αγοραστή «καθαρή» και κατόπιν αποφασίστηκε να κλείσει. Ομως έτσι δεν μπορούσε να προχωρήσει το σχέδιο της πώλησης, καθώς, ως γνωστόν, οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό και όταν αναστέλλεται η λειτουργία ενός σταθμού πρέπει η συγκεκριμένη συχνότητα να επιστρέφεται στο Δημόσιο, του οποίου είναι ιδιοκτησία, ενώ πώλησή της απαγορεύεται ρητώς. Αυτό που μπορούσε να πωλήσει ο Περισσός ήταν η εταιρεία που διαχειριζόταν τη συχνότητα, την οποία όμως είχε σπεύσει να κλείσει, με αποτέλεσμα να βρεθεί ενώπιον αδιεξόδου. Κατά τις ίδιες πηγές, λοιπόν, αυτός ήταν και ο λόγος που η ηγεσία του ΚΚΕ αναγκάστηκε να προβεί σε επανέναρξη της εκπομπής του τηλεοπτικού προγράμματος του «902», το οποίο σχεδόν εξ ολοκλήρου περιλαμβάνει παλαιότερες εκπομπές του καναλιού.
Οι πληροφορίες για διαπραγματεύσεις του Περισσού με το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό Group προκάλεσαν την έντονη αντίδραση άλλων καναλιών, ενώ η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας κατήγγειλε «παραλείψεις που οδηγούν τους εσαεί «υπό νομιμοποίηση» επιγενομένως «νομίμως λειτουργούντες» σταθμούς σε πελατειακές σχέσεις, καθώς και στο παρεμπόριο συχνοτήτων με την ανοχή του κράτους και με τη διαχρονική αβελτηρία του ΕΣΡ». Μάλιστα εγκάλεσε τον Περισσό ότι «φθάσαμε μέχρι του σημείου να δηλωθεί πρόσφατα από την ιδιοκτησία σταθμού που διέκοψε προ πολλού τη λειτουργία του αλλά κατόπιν μετέγνωσε ότι «… έχει κερδίσει στην πράξη την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και θα την υπερασπισθεί με κάθε τρόπο (!)»».
Επρόκειτο για την ανακοίνωση της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ» του ΚΚΕ, η οποία κατήγγειλε ότι «τις τελευταίες ημέρες ξεδιπλώνεται μια πολύμορφη επιχείρηση, με στόχο την αφαίρεση της άδειας της τηλεόρασης του «902», με πρόσχημα την αναστολή της εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος». «Είναι μια επιχείρηση ολοφάνερα και προκλητικά επιλεκτική, αφού σε καμία ανάλογη περίπτωση μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν παρόμοιες συνέπειες» αναφερόταν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ