Κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνει την ΝΔ να προηγείται με 0,5%.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη.

Μιλώντας στον Real fm, δήλωσε: «Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης ως προς το μνημόνιο, τονίζοντας ότι οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι ασύμβατες και δεσμεύτηκε για σκληρή σύγκρουση.

Σημείωσε, δε, ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση καλλιεργεί ελπίδες, που όμως σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας.