Στην εισαγγελία Εφετών παραπέμπει για τα περαιτέρω η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, τον πρώην υπουργό της ΝΔ κ. Γ. Βουλγαράκη με το ερώτημα της αναληθούς δήλωσης της περιουσιακής του κατάστασης («πόθεν έσχες») αναφορικά με την την εμπλοκή της συζύγου του κυρίας Αικατερίνης Πελέκη στην λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής ποσό ύψους 117.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να είχε η κυρία Πελέκη στην HSBC ως συνδικαιούχος σε off-shore, δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν και οι δυο. Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου δεν έκριναν επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Βουλγαράκης και έτσι αποφάσισαν ομοφώνως να παραπέμψουν την υπόθεση στον εισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης με επιστολή του στην Επιτροπή Ελέγχου ενημέρωνε ότι από τον διεξαγόμενο έλεγχο στην λίστα Λαγκάρντ προέκυπτε ότι περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υπουργού και της συζύγου του, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της λίστας.

Σε αντίθεση με τον κ. Βουλγαράκη, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχουν έκριναν επαρκείς τις εξηγήσεις του γραμματέα της ΝΔ κ. Εμ. Κεφαλογιάννη όσον αφορά την εμπλοκή της συζύγου του στην λίστα Λαγκάρντ, καθώς ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο επίμαχος λογαριασμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από κληρονομιά η οποία αποδεικνύεται ότι είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες μόλις απεβίωσε η κληροδοτούσα γιαγιά της. Παρά ταύτα, η Επιτροπή Ελέγχου θα στείλει τον φάκελο στην Δικαιοσύνη με την επισήμανση ωστόσο ότι για τη Βουλή δεν υφίσταται θέμα.

Όσον αφορά την υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπαντωνίου και της εμπλοκής της συζύγου του στην λίστα Λαγκάρντ, η Επιτροπή δεν έλαβε κάποια απόφαση καθώς δεν είχε μελετηθεί από τα μέλη της το σχετικό υπόμνημα που έχει υποβάλλει ο ίδιος. Έτσι το θέμα του θα εξεταστεί την προσεχή εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση.

Τέλος, όσον αφορά τον πρώην υπουργό της ΝΔ κ. Π. Δούκας διαπιστώθηκε απομείωση ύψους 1 εκ. ευρώ στις καταθέσεις του 2010 σε σχέση με το 2009.

Η Επιτροπή Ελέγχου θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τον ίδιο, ο οποίος πάντως δηλώνει ότι πρόκειται για μεταφορά ποσού από καταθετικό σε επενδυτικό λογαριασμό, η οποία έχει δηλωθεί από πλευράς του στο «πόθεν έσχες», κάτι που διαπίστωσαν, όπως υποστηρίζει και οι ορκωτοί λογιστές στο πόρισμά τους.