«Σάλο» προκάλεσε εντός της Ολομέλειας της Βουλής η δήλωση του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευ. Διαμαντόπουλου αναφορικά με τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις βίλες Αμαλία και Κάλλας, τις οποίες χαρακτήρισε «πραγματικά πολιτιστικά κέντρα» και «δομές αλληλεγγύης».

«Πρόκειται για πραγματικά πολιτιστικά κέντρα και δομές αλληλεγγύης στις οποίες γίνονται και μαθήματα», είπε χαρακτηριστικά εγκαλώντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια για «φασίζουσα νοοτροπία». Όπως είπε μάλιστα οι χώροι αυτοί «θα γίνουν εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις. Όπως σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδης «ο κ. Διαμαντόπουλος μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όταν γίνει κυβέρνηση, μέσα από τους χώρους κοινωνικής αλληλεγγύης». Και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει τι πραγματικά μας περιμένει…».

Πάντως σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Δένδιας ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω δηλώσεις η σοβαρότητα των οποίων είναι πρόδηλη».