Σε ανοικτή συζήτηση καλεί τους πολίτες η «Πολιτική Κοινότητα Μπροστά» την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 8 το βράδυ.

Στη συζήτηση με τίτλο «Κράτος και πολιτικό σύστημα: Από την εξάρτηση στη Δίκαια Διακυβέρνηση» θα συμμετέχουν οι Νίκος Ανδρίτσος, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Νίκος Μαντζούφας, Γιώργος Παγουλάτος, Δημήτρης Πολιτόπουλος, Ακης Σκέρτσος και Χρήστος Συριόπουλος. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος.

Για την συζήτηση αυτή η «Πολιτική Κοινότητα Μπροστά» αναφέρει: «Αισθανόμαστε ότι από το δημόσιο διάλογο απουσιάζει η ψύχραιμη αποτίμηση της τριετούς πολυδιάστατης κρίσης, των απειλών, αλλά και των ευκαιριών που προκύπτουν για την ελληνική κοινωνία. Επειδή δεν ασπαζόμαστε τη διαρκή καταστροφολογία, τη συνθηματολογία των εντυπώσεων και την πόλωση, αποφασίσαμε να οργανώσουμε σειρά συναντήσεων ανοιχτού διαλόγου με στόχο να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να συζητήσουμε κυρίως για το τι μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες.

Με τις ανοιχτές μας συζητήσεις στοχεύουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ανάγκη για ανθρωποκεντρικές προοδευτικές προτάσεις και να πιέσουμε προς την κατεύθυνση υλοποίησής τους. Αναδεικνύοντας νέους επιστήμονες, δημοσιογράφους, δημόσιους λειτουργούς, επιχειρηματίες, φοιτητές και εργαζομένους που προάγουν το λειτούργημά τους, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην ανανέωση της δημόσιας συζήτησης και να εκθέσουμε εμπειρίες, γνώση, προσδοκίες αλλά και τη δημιουργική μας αγωνία για ριζική αλλαγή προτύπου στην άσκηση των άσκηση των δημοσίων πολιτικών.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι κάνουμε την αρχή εστιάζοντας στη σχέση του κράτους με το πολιτικό σύστημα και την ανάγκη μετάβασης από την εξάρτηση στη δίκαιη διακυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι η μήτρα του ελληνικού προβλήματος είναι η σχέση του πολιτικού συστήματος με το κράτος, η οποία παράγει χρέη και ελλειμματα, άδικες πολιτικές, ανισότητες, ειδικά προνόμια, μέτριες κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ στρεβλώνει την οικονομία και την κοινωνική κουλτούρα. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας αλλά και η συζήτηση με όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους, θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το Μπροστά θα διοργανώσει και άλλες ανοιχτές συζητήσεις για την εργασία, την κοινωνική προστασία, την κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον. Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για να καταγράψουμε συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις μέσα στο επόμενο έτος
».