Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην εκπομπή «πρωινές διαδρομές» με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη στο Βήμα 99.5 . Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για το νέο φορολογικό καθώς και την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά.

Για το νέο φορολογικό

«Μας έχει ανακοινωθεί το μέτρο, αλλά ακόμα περιμένουμε να το δούμε» τόνισε ο κ. Χατζησωκράτης για το φορολογικό ενώ πρόσθεσε «το ισοδύναμο αποτέλεσμα για τους φορολογούμενους δεν θα έχει διαφορές. Εξαρτάται από το μέγεθος του φόρου που απαλλάσσεις. Μέχρι 26.000 ευρώ δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμείς δεν συμφωνούμε και θέλουμε να δούμε στην πράξη τι ακριβώς συμβαίνει με κάθε ένα εισόδημα.»

Όσον αφορά στη φύση του νομοσχεδίου ο κ. Χατζησωκράτης δήλωσε «το φορολογικό νομοσχέδιο είναι τεχνικό νομοσχέδιο. Το 46% από τις 26.000 ευρώ -δεν έχουμε συμφωνήσει σ’αυτό και θέλουμε να το δούμε πως ακριβώς θα γίνει- αφαιρεί 1950 ευρώ πραγματικό φόρο», ενώ τόνισε «όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε έναν χρόνο. Δεν είναι εκεί το μείζον πρόβλημα, αλλά στο τι τεχνικές χρησιμοποιείς και τι αποτέλεσμα θέλεις να φέρεις. Η φιλοσοφία της ΔΗΜΑΡ θέλει περισσότερους φόρους από όλους και λιγότερους φόρους από τον καθένα».

Για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

Για το μέτρο το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ είπε «ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ συμφωνούμε με το μέτρο αυτό. Μέλημά μας είναι τουλάχιστον να μην επιβαρυνθούν περισσότερο από όσο επιβαρύνονταν την προηγούμενη χρονιά. Για τα εισοδήματα του 2012, θα φορολογηθούμε τον Μάιο-Ιούνιο του 2013 με το παλιό φορολογικό σύστημα».

Παράλληλα τόνισε πως «το πρώτο που μας ενδιαφέρει ως ΔΗΜΑΡ είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στις 11 του μήνα και να ψηφιστεί τον Ιανουάριο, αλλά να κατατεθεί έτσι που να χωράει την ΔΗΜΑΡ» και πρόσθεσε «αυτή τη βδομάδα πρέπει να γίνουμε πειστικοί γι’ αυτό που θέλουμε και προτείνουμε. Δεν πρέπει να ξεκινάει κανείς από το «όχι». Πρέπει να ξεκινάει από το τι πρέπει να γίνει, ώστε να είναι «ναι»».

Μπορείτε να ακούσετε όλη την συνέντευξη εδώ.