Για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην οικονομία και στην ετοιμότητά του να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, μίλησε ο βουλευτής Γ. Σταθάκης στον Βήμα 99,5 το πρωί της Παρασκευής.

«Η κεντρική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κρατικίστικη, αλλά χρειάζεται αποσαφήνιση για τον ρόλο του κράτους» είπε μεταξύ άλλων στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Β. Αδαμόπουλο και Σ. Ξενάκη. {{{ audio1 }}}

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Το μοντέλο ανάπτυξης για την ανάπτυξη της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αδρές γραμμές, και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά κυρίως μετά, καλείται να απαντήσει ένα θεμελιακό ερώτημα. Μιλάει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, για την αναγκαιότητα να συζητήσουμε σοβαρά ποια θα είναι η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Θεωρώντας, βέβαια, δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο μοντέλο του 2009 και σε ένα μοντέλο τυφλής καθοδήγησης της ελληνικής οικονομίας.

»Η κεντρική ιδέα που έχει κατά νου ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρατική ανασυγκρότηση δεν είναι κρατικίστικη, ενώ χρειάζεται μια αποσαφήνιση, καθώς έχει δημιουργικό ρόλο για ένα κράτος, με βαθιές, όμως, μεταρρυθμίσεις.

»Αποσαφήνιση ενός ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, ο οποίος έχει για διάφορους λόγους ατονήσει τα τελευταία χρόνια και κυρίως έχει την ανάγκη να κινητοποιηθεί το δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούμενο από τρεις γενιές και άτομα 25 έως 40 ετών, ένα πλούσιο εργατικό δυναμικό της χώρας, μορφωμένο, το οποίο θα διευκολύνει η ελληνική οικονομία στο να βρει δημιουργικά πεδία επιχειρηματικότητας».

Για την ετοιμότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει από καιρό τις ελάχιστες προϋποθέσεις και πολιτικά και τεχνοκρατικά και κοινωνικά να μπορεί να κυβερνήσει και να συμβάλει στη διακυβέρνησή της χώρας».