Βέβαιος για την συνδρομή των ευρωπαϊκών λαών προς την Ελλάδα, ώστε να συντελεστεί «μία μεγάλη ανατροπή», δήλωσε από τη Βαρκελώνη όπου βρέθηκε, προσκεκλημένος προσκεκλημένος της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ως υποστηρικτή της κυρίας Μέρκελ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κυρία Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία».
Με την ίδια ευκαιρία, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε εκ νέου τις αντιφάσεις και την «εσωτερική» σύγκρουση της τρόικας για το θέμα του χρέους, αναφέροντας ότι «το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Και τελικά, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό».
Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή».