Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και κατά του νυν Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τα όσα παρέλειψαν να κάνουν (παράβαση καθήκοντος) οι δύο διαδοχικά προέδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τόσο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και την Εισαγγελία Αθηνών. Η τελευταία, μάλιστα, αφού διενήργησε έλεγχο με βάση το πόρισμα καταπέλτη των επιθεωρητών έκλεισε την δικογραφία και την απέστειλε στη Βουλή καθώς ο δικαστικός λειτουργός που την ερευνούσε «σκόνταψε» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή χωρίς κανείς από τους κ.κ. Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη να έχουν κάνει όσα οφείλουν, πάντα κατά τους μηνυτές, προκειμένου το θέμα του Ειδικού Φορέα Δασών να τεθεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν υπάρχει λόγος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι.

« Υπάρχει μια διαδικασία, που αφορά τις υποθέσεις ευθυνών Υπουργών και που ακολουθείται στην Βουλή, όταν έρχεται μια τέτοια Δικογραφία, να ανακοινώνεται, δηλαδή, τυπικά, στο Σώμα, για ένα λεπτό και μετά τίποτα. Όμως, όλο αυτό είναι υπέρ των ελεγχόμενων Υπουργών, διότι παράγει το πρακτικό αποτέλεσμα, να καταχωνιάζεται ο Φάκελος της Δικογραφίας, σε κάποιο συρτάρι της Δ/νσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής και ουδείς να ασχολείται με αυτόν πλέον» καταγγέλουν οι μηνυτές.

« Από τις 2 Ιανουαρίου 2012, με αίτηση μας, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, ζητάμε να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν έχει προχωρήσει σε κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα. Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνώρισε, αντί του Προέδρου, ότι η Δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή», αναφέρουν.

Διαβάστε τη μηνυτήρια αναφορά