από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 
 

Η Ελλάδα βράζει

Το μαρτύριο της σταγόνας με τη δόση - Οργή για τα μέτρα και τις ταπεινώσεις - Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα θα παραμείνει τουλάχιστον ως τις γερμανικές εκλογές
Η Ελλάδα βράζει
Η Λαγκαρντ πιέζει ο Σόιμπλε κάνει... καθυστερήσεις
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Παρατείνεται το ελληνικό δράμα καθώς δεν αναμένεται να ανάψει πράσινο φως για την καταβολή της δόσης προτού η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καταλήξουν σε συμφωνία για συνολική λύση στο ελληνικό ζήτημα. Και αυτή, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι μια οριστική αλλά μεσοβέζικη λύση αφού το Βερολίνο δεν φαίνεται διατεθειμένο να συγκαταθέσει πριν από τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013 σε «κούρεμα» του χρέους του επίσημου τομέα (OSI), όπως πιέζει το ΔΝΤ. Ως εκ τούτου η αβεβαιότητα για την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα παραμείνει τουλάχιστον ώσπου να ξεκαθαρίσει η Γερμανία τη θέση της για τη συνολική λύση στην ευρωζώνη με την οποία συνδέεται και το ελληνικό ζήτημα, τροφοδοτώντας τον φαύλο κύκλο της επιδείνωσης της ύφεσης.
Οπως επισημαίνουν κοινοτικές πηγές, «η εκταμίευση της δόσης δεν μπορεί να αποφασιστεί από μόνη της». Και αυτό διότι, όπως εξηγούν, «συνδέεται απόλυτα με τα άλλα ανοιχτά θέματα του πακέτου, δηλαδή τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους». Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στο αυριανό Eurogroup, στο οποίο οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως για τη διετή παράταση του ελληνικού προγράμματος. Ωστόσο η διετής παράταση θα δημιουργήσει χρηματοδοτικό κενό το οποίο υπολογίζεται από 14 ως 30 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις παραδοχές για το ύψος της ύφεσης και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. 
Η πρόσθετη αυτή χρηματοδότηση, την οποία κανείς από τους εταίρους δεν θέλει να αναλάβει, επιβαρύνει και το δημόσιο χρέος, το οποίο ούτως ή άλλως θεωρείται μη βιώσιμο εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης. Τη βιωσιμότητα του χρέους έχει θέσει το ΔΝΤ ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας. Το ΔΝΤ, το οποίο έχει εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες του για την πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο, πιέζει για νέο «κούρεμα» του χρέους (OSI).

Αναζητούν μεσοβέζικες λύσεις
Το Βερολίνο προσπαθεί και πάλι να κερδίσει χρόνο μεταφέροντας στο μέλλον την οριστική λύση. Ετσι στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες μεσοβέζικες λύσεις. «Με το OSI να θεωρείται αδύνατο στην παρούσα φάση, αυτό που αναζητούν τώρα οι πιστωτές μας είναι ένα πακέτο που να περιλαμβάνει ευνοϊκότερες παραδοχές για την εξέλιξη του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν χορηγήσει προς την Ελλάδα οι ευρωπαϊκές χώρες, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και παράταση κατά δύο χρόνια, από το 2020 στο 2022, του διαστήματος που προβλέπεται για να υποχωρήσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ ώστε να θεωρείται βιώσιμο, ακόμη και αναθεώρηση του ποσοστού αυτού» αναφέρουν τραπεζικές πηγές. 
Η ελληνική πλευρά πάντως βλέπει θετικά το OSI, όπως όμως αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές «δεν μπορούμε να βγούμε και να το υποστηρίξουμε πουθενά». Οι ίδιες πηγές αναμένουν από το αυριανό Eurogroup «ένα θετικό μήνυμα, μια υποσχετική για την εκταμίευση της δόσης».
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές στις Βρυξέλλες, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα ενισχύουν τη στάση των Ευρωπαίων στην καθυστέρηση της εκταμίευσης ή στην τμηματική καταβολή της δόσης. «Μετά την ισχνή πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε το μνημόνιο και την αποσύνθεση του ΠαΣοΚ, η εικόνα που σχηματίζουν οι Ευρωπαίοι είναι πως η κυβέρνηση συνεργασίας κινδυνεύει να διαλυθεί» αναφέρουν και προσθέτουν ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν το ερώτημα: «Δεν γνωρίζουμε αν αύριο θα έχετε κυβέρνηση. Σε ποιον θα δώσουμε τα 31,5 δισ. ευρώ;».
 
Από την άλλη, αυτό που μεταδίδει η ελληνική πλευρά είναι ότι με τη στάση των Ευρωπαίων το μνημόνιο δεν είναι υπερασπίσιμο. «Αν βάζουμε φόρους, κόβουμε μισθούς και συντάξεις και δεν υπάρχει ανταπόκριση, δηλαδή οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει, δύσκολα μπορεί κανείς να υπερασπιστεί την πολιτική του μνημονίου, με αποτέλεσμα τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα να οξυνθούν περαιτέρω» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την καταβολή της δόσης ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βάιζερ φέρεται να διαβεβαίωσε την κυβέρνηση ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά «στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη». Από την άλλη, αισιόδοξος για την αποδέσμευση της δόσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σε δηλώσεις του αναφέρει: «Η Ελλάδα εργάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι άλλες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα θα εκπληρώσουν γρήγορα τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα» τόνισε ο ίδιος.
Παράλληλα εξέφρασε τη δυσφορία του για το ότι η έκθεση της τρόικας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου οι υπουργοί να λάβουν απόφαση, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και υποσχέθηκε «ταχεία» δράση. Η καθυστέρηση στην έκθεση συνδέεται και με τη διαφωνία ΔΝΤ - ΕΕ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Με βάση τους συμβιβασμούς που θα γίνουν ανάμεσα στις δύο πλευρές θα διαμορφωθεί και το τελικό κείμενο της έκθεσης.

Ενέσεις ρευστότητας στο Δημόσιο
Την προσεχή Παρασκευή λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 5 δισ. ευρώ. Μαζί με αυτά λήγουν και έντοκα που είχε εκδώσει το Δημόσιο για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του κράτους. Ολοι ήλπιζαν ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα είχε καταβληθεί ως σήμερα και το ποσό των λήξεων θα καλυπτόταν. Τώρα αναγκαστικά οι τράπεζες θα ανανεώσουν τα έντοκα με την έκδοση νέων τίτλων ευελπιστώντας ότι ως τη λήξη τους θα έχει καταβληθεί η δόση και θα εισπράξουν τα χρήματα.
Από εκεί και πέρα η ρευστότητα του Δημοσίου, σύμφωνα με όλες τις πληρφορίες, βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. «Το Δημόσιο έχει κάποια λίγα λεφτά» αναφέρουν τραπεζικές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι μπορεί να αντλήσει ρευστότητα εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια για πρόσθετο δανεισμό και όχι για ανανεώσεις, τρόπο με τον οποίο καλύπτει τις ανάγκες του τους τελευταίους μήνες, αρκεί η ΕΚΤ να δεχθεί να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες μέσω του ΕLA. Σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο αυριανό Eurogroup.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (95)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΠΑΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΒΡΑΖΕΙ | 13/11/2012 10:51
  Ωρα να ρίξουμε και το..... καροτοσέλινο ! ! !
  ΚΩΣΤΑΣ
  απάντηση30
   
   
  λογική... | 13/11/2012 10:16
  η δανειοδότηση της χώρας μας έφτασε μέχρι εδώ και τώρα τι κάνουμε; Βγάλαμε τους ίδιους με αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ για να παρακαλάνε Ευρώπη-ΔΝΤ για περισσότερη δανειοδότηση χωρίς τέλος. Και μετά περιμένουμε το μάνα εξ ουρανού. Μπράβο, με ξένα κόλλυβα κηδεία.
  papajan
  απάντηση02
   
   
  Μην τους τα δίνεις, θα τα φάνε και θα τα χάσεις. | 12/11/2012 20:02
  Φίλε βολφγκανγκ, εγώ λέω να μην τους τα δώσεις γιατί θα τα χάσεις. Εγώ πάντως στο λέω: Ich lehne jede Haftung dafür ab. Αν τα χάσεις μη μου τα ζητήσεις, ναι;
  2λάμδα
  απάντηση10
   
   
   
  Συνέλληνες μην τοις πιστεύετε! | 12/11/2012 16:51
  Αδέρφια μου συνέλληνες! Η Γερμανή δεν είναι μασόνη! Μασόνη είναι η Αμερικανή και η Εβραιομουσουλμάνη! Οι εβραίοι χρησιμοποιούν τους πακιστανούς για να σας κλάψουν τα προτοφόλια! Οι εβραίοι στέλνουν αβγανούς μετανάστες να μας μαχερώσουνε!. Και πού ζούνε η εβραίοι; Ποϋ αλλοϋ! Στην Αμερική! Δεν ζουνε στην Γερμανία διότι τοις έδιψξε ο Χιτλερ. Αρα οι Γερμανόη δεν είναι εχτροί. Εχθροί είναι οι αμερικάνο-μουσουλμανο-κομμουσνιστές απλυτοι. Ζήτω ο Φυρερ Μιχαλολιάκος. Ο Καιάδας δεν είναι Μονγγόλος!
  Zaglos
  απάντηση318
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ | 12/11/2012 15:54
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ Η ΔΟΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ. ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ
  4 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ
  απάντηση136
   
   
  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΦΙΝΑ | 12/11/2012 13:25
  Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 04 10.2009 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΕΛΛΕΙΜΑ - 16% ,(ΑΠΟ -4% ΤΟ 2004) ,ΜΕ ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ ΑΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ 12.3.2004 .ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΡΑΦΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΒΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΛΕΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΥ ΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΓΟΥΣΤΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΓΑΒΑΛΑ ? Η ΜΕΡΚΕΛ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ? ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.
  Τ.
  απάντηση283
   
   
  Ολο το έργο παίζεται... | 12/11/2012 12:47
  στις αποκρατικοποιήσεις... Θέλουν σαν τρελοί να αγοράσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές, και η καθυστέρηση της δόσης είναι άλλος ένας μοχλός πίεσης. Αν και πιστεύω ακράδαντα ότι οι μισοί δημόσιοι κηφήνες πρέπει να πάνε σπίτι τους, εντούτοις δεν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί τίποτα. Μακριά τα χέρια από τον φυσικό μας πλούτο. Κλείστε ότι δεν χρειάζεται, διώξτε τους μισούς, αλλά μην πουλήσετε τίποτα!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση186
   
   
  ΜΠΟΓΚΟΤΑ να γίνουν τα ΒΠ... | 12/11/2012 09:23
  Μόνο όταν γίνουν Μπογκοτά τα ΒΠ, με τους πολιτικούς που κατεξεφτέλισαν και χρεωκόπησαν την χώρα να υφίστανται την "νοτιο-αμερικάνικη μεταχείριση", μόνο τότε θα γυρίσουμε σελίδα.
  #@%*^
  απάντηση141
   
   
  ΝΙΡΒΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ | 12/11/2012 02:31
  ΕΝΑ ΚΙΒΔΗΛΟ , ΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΡΙΝΑ ΤΟΥ 20%, "ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ" ΤΗΝ Ε.Ε ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ 31,3 ΔΙΣ € . ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ . ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η Ε.Ε ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ .ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΥΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ , ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΕΙ Η ΠΕΙΝΑ ,Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΔΕΕΣΤΑΙΡΟ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΟΥΝΟΙ .ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥ ΔΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ .ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ
  Ν.
  απάντηση106
   
   
  XAZOI EINAI? | 12/11/2012 01:59
  Οι εκ της Εσπερίας δανειστές μας?Τόσα χρόνια με ποιους έκαναν δουλειές και μπίζνες?Με τα λαμόγια και τους νονούς που σήμερα αποτελούν τη δήθεν συγκυβέρνηση...Δεν τους ξέρουν λέτε?Η Ζίμενς ποιους δωροδοκούσε?Αν η λίστα Λα΄γκάρντ προκάλεσε σεισμό,η λίστα Χροστοφοράκου θα προκαλούσε πυρηνικές εκρήξεις..Ακριβώς,λοιπόν,επειδή ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν,δεν τους εμπιστεύονται και κάνουν ό,τι κάνουν.Το μόνο κακό είναι ότι αντί να την πληρώσουν οι Δον Κορλεόνε των πολιτικών απολιθωμάτων και οι Πραιτωριανοί τους,την πληρώνει ο ελληνικός λαός....
  Μάρκος Αυρήλιος
  απάντηση246
   
   
  Πίστη στον πατερούλη μας! | 11/11/2012 23:33
  Εγώ ένα πράγμα γνωρίζω. Ο πρωθυπουργός μου είπε, δημόσια, ότι 16 Νοεμβρίου αν δεν έχουμε την δόση θα καταρεύσω μαζί με την οικογενειά μου. Δόση δεν διακρίνω στον ορίζοντα, περιμένω λοιπόν το τέλος μου. Έχω αποχαιρετήσει φίλους και συνεργάτες και οδεύω προς την έξοδο.
  Ν.Π.
  απάντηση216
   
   
   
  OXI AΛΛΗ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΗΣΗ. | 11/11/2012 23:15
  Πολύ νερό κύλησε στο μύλο.Αρκετά πάθαμε και ισως μερικοί ''μάθαμε'',αρκετα αναλύσαμε,φιλοσοφισαμε,οργιστήκαμε και τρομοκρατηθηκαμε.Τώρα απογοητευμένοι και προδομενοι για πολλοστή φορά ψαχνομαστε κατω απο την αβάσταχτη πίεση της παρακμής που αντικρίζουμε,της φτώχειας που προελαύνει ακάθεκτη,του μέλλοντος των παιδιών και της χώρας που ειναι δυσοιωνο...Καιρός για αποφασεις και προτασεις.Χωρίς σχολαστικές αναλύσεις προτείνω : 1.ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.ΠΑΣΟΚ να ΣΥΜΠΗΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝ.ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΗΘΟΥΣ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ.2.ΣΤΗΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ-ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΩΘΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.3.ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΠΟΡΟΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.4.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΑΤΕΓΚΤΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΝΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΛΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ.5.ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ ΕΞΙΣΟΥ.6.ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΟΥΝΤΩΝ.7.ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΔΗΨΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΙΣΗ Η' ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ
  απάντηση67
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ναι μεν αλλα.. | 11/11/2012 23:13
  οι δανειστες μας ξερανε για την διαφθορα στην ελλαδα αλλα δεν ξερανε ποσο μεγαλη ηταν.. πως να εχουν εμπιστοσυνη στα λαμογια που διαλυσανε τη χωρα ? αρχινανε πλεον και βλεπουν οτι ηελλαδα δεν εχει μελλον δυστηχως... αυτοι οι πολιτικοι που περνανε τα μνημονια δεν ειναι οι ιδιοι που αυτοι και οι παρεες τους κατακλεβαν την χωρα τοσα χρονια??
  anergos
  απάντηση61
   
   
  Τι κάνει νιαου...νιαου... | 11/11/2012 22:20
  Και μετά τις Γερμανικές εκλογές, κουρεμα.
  Τυρί.
  απάντηση195
   
   
   
  Θλίψη και πικρία | 11/11/2012 22:07
  Σε μία χώρα,της οποίας το μέλλον προβλέπεται ζοφερό και δυσοίωνο, γιατί δε θα μπορέσει πραγματικά να βγει εύκολα απ την κρίση, εφόσον δεν παράγει, ζουν και Έλληνες , νέοι, αξιοπρεπείς, με δυνατότητες , που δεν μπορούν να προσφέρουν και υπομένουν ένα αβέβαιο μέλλον κ συνθήκες εξαθλίωσης και ταπείνωσης, χωρίς να φταίνε κιόλας. Ζητιάνοι κ επαίτες για τα καμώματα άλλων, πικραμένοι, οργισμένοι, θλιμμένοι , εκδικητικοί , γιατί δεν μπορεί να κάνουν αλλιώς. Έλληνας εναντίον Έλληνα πλέον σε μια χώρα που δεν μπορεί να δώσει κ εθνικός διχασμός πρό των πυλών...παρέα με την εξαθλίωση κ αυτός. MAG
  MAG
  απάντηση395
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν ξέρατε ότι .... | 11/11/2012 21:57
  .......oι Γερμανοί αφού κάνουν τη δουλειά τους, τους προδότες μετά τους εκτελούν;
  Geo
  απάντηση5821
   
   
  ΛΟΓΙΑ | 11/11/2012 21:14
  Καλά να σας κάνουν...Και δουλική ηγεσία και δαρμένη...
  Frixos
  απάντηση5118
   
   
   
  Το περιεργο ειναι... | 11/11/2012 21:00
  Το περιεργο ειναι γιατι μια φιλοκυβερνητικη εφημεριδα οπως το βημα αλλαζει σταση??...
  Giorgos
  απάντηση5611
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καλό είναι, άρχισε το κρύο. | 11/11/2012 20:41
  Είναι θετικό να βράζει κανείς τώρα που άρχισε το κρύο. Γι αυτό και η Μέρκελ σας ξεροτηγανίζει. Κακομοίρηδες που διαλαλούσατε στη Βουλή ότι μόλις ψηφιστούν τα μέτρα θα έρθει η δόση, τώρα δεν ξέρετε τι να πείτε. Ίσως να πούμε ότι άργησε το τραίνο ?
  Ανώνυμος / η
  απάντηση6916
   
-