Ως busness woman δηλώνεται η σύζυγος του πρώην υπουργού, κ. Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία υπάρχει στον κατάλογο καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ και φέρεται να έχει καταθέσεις περίπου 280 χιλιάδων ευρώ. Μετά από έλεγχο των εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι επεξεργάζονται τα ονόματα της λίστας, έστειλαν έγγραφο προς την Επιτροπή πόθεν έσχες της βουλής και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Αθ. Νάκο και ζητάνε τον έλεγχο των περιουσιακών του πρώην υπουργού από το 1974.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ελεγχθεί από τον ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς οι φορολογικές δηλώσεις του πρώην υπουργού και τώρα η υπόθεση αποστέλλεται στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθεί, αν το συγκεκριμένο ποσό δηλώθηκε. Οι καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης έγιναν στο πατρικό όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού.

Η αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νικ. Παντελή στη Βουλή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση που είχε κάνει στις 27/10 όταν και δημοσεύτηκε για πρώτη φορά το όνομα της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ: «Η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγος μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη Τράπεζα».

Δήλωση Γ. Παπαντωνίου

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο τύπο, ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Παπαντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση την Κυριακή 11 Νοεμβρίου:

«Σχετικά με την αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ, ισχύουν τα όσα έχω ήδη δηλώσει. Σχετικά με όσα θίγονται στο φύλλο του ‘Πρώτου Θέματος’, έχουν κριθεί και ξανακριθεί. Καμία κατηγορία, κανένα ψέμα, δεν άντεξε στη βάσανο του αντικειμενικού ελέγχου. Εξάλλου, η επίμονη επανάληψη ανακριβειών που έχουν τόσες φορές διαψευστεί δημιουργεί ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί.»