Σκληρή κριτική κατά των κομμάτων της συγκυβέρνησης άσκησε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου με το νέο πακέτο μέτρων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον Ελληνα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πωλείται. «Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει τα μέτρα. Κάθε κόμμα χαρακτηρίζεται στη συνείδηση του λαού από τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι. Εμείς λέμε όχι στα μέτρα γιατί οδηγούν σε ύφεση χωρίς τέλος. Η ιστορία θα κρίνει εσάς και εμάς. Εσείς όμως έχετε κάθε λόγο να ανησυχείτε», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για δραματικές περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις, επανέλαβε δε ότι το κόμμα του δεν θέλει ούτε μια σφαίρα λιγότερη για να μην αποδυναμωθεί η Ελλάδα, ενώ έδωσε έμφαση στις περικοπές που γίνονται στις συντάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για κατάσταση πείνας. Είναι λεφτά που φτάνουν για το σχοινί και σαπούνι να κρεμαστεί ο φτωχός συνταξιούχος».

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί, «πέρα από το φόβο της πείνας, να καλλιεργήσει και το φόβο στον ελληνικό λαό του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων, της Χρυσής Αυγής και της Αριστεράς» λέγοντας ότι πρόκειται για «μυθιστόρημα εξ ολοκλήρου».