Ένταση μέσα στη Βουλή, λόγω ρύθμισης που προώθησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στη Βουλή εξομοιώνονται με όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής συμμετέχουν εκτάκτως στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, από τις 7 και μέχρι το τέλος της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, κάτι που προκαλεί πρόβλημα στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με την αλλαγή του υπουργείου Οικονομικών οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ’ αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Νωρίτερα ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».

Το ήδη τεταμένο κλίμα στην Ολομέλεια έχει πάρει «φωτιά», με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ήδη την απόσυρση της τροπολογίας. ‘Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης αλλαγής.