Ένα 24ωρο μετά την αποχώρησή της από το ΠαΣοΚ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζει «παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς».

«Το ΠαΣοΚ το πονάω. Το ΠαΣοΚ που έφυγα δεν είναι το ΠαΣοΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠαΣοΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠαΣοΚ σε συντηρητικοποίηση» δήλωσε, μιλώντας στον Σκάι.

«Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται στην αρχή, δυστυχώς είναι σα να μην έγιναν εκλογές. Είχα την ελπίδα και την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής. Εγκαταλείφθηκε ο στόχος για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση. Ήταν πιστεύω και επιλογή όχι μόνο αδυναμία» επισήμανε και τόνισε ότι το δίλημμα περί της σωτηρίας της χώρας ή της καταστροφής είναι φαύλος κύκλος και φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην καταστροφή.

«Δεν έπρεπε να έρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε. Σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή» πρόσθεσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου.

Βαρύ το κλίμα μετά τις αποχωρήσεις

Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο ΠαΣοΚ, μετά και την ανακοίνωση δύο στελεχών του κόμματος, της Μ.Ξενογιαννακοπούλου και του Μ.Κασσή, ότι αποχωρούν.

Δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Η συνέπεια δεν παραδίδεται στην ασυνέπεια, παρατήρησε ερωτηθείς τι θα πράξει σε περίπτωση που τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

H πρώην βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή έθεσε ανοιχτά θέμα αλλαγής ηγεσίας, ενώ την αποχώρηση του ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση ζήτησε εκ νέου η Αριστερή Πρωτοβουλία, προειδοποιώντας την ηγετική ομάδα πως αν συνεχίσει «αυτάρεσκα» στις ίδιες πολιτικές, «πολύ σύντομα θα βρεθεί μόνη της».

Μήνυμα Μπεγλίτη προς τους διαφωνούντες

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, με δηλώσεις του στον Σκάι άφησε αιχμές προς όσους βουλευτές και στελέχη του ΠαΣοΚ διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας ή αποχωρούν από το κόμμα.

«Στο ΠαΣοΚ υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Δεν θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠαΣοΚ και όσοι διαφωνούν. Έχουν βεβαρημένη την ψυχή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.