Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε τη σύλληψή του εκδότη του περιοδικού Hot Doc κ. Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ.

Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ο εκδότης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου, το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το μάτι. Αντί να συλλάβουν κλέφτες και παρανομούντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:

«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου.

«Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.

» Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων» αναφέρει.