Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με βασικό αντικείμενο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τα μέτρα.

Κατά την έξοδό του ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

Σε ερώτηση για το τι θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στο Εurogroup της 31 Οκτωβρίου ο υπουργός απάντησε ότι «θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει.»

Σημειώνεται ότι του Eurogroup της 31ης Οκτωβρίου θα προηγηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή σχετικά με τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο, ο κ. Στουρνάρας είπε: «εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος».


Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποχωρώντας από τη σύσκεψη δήλωσε: «Έχουμε συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς την Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι το υπουργείο εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται. Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό» αναφέρει.

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όσων τα υπουργεία τους σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχιστεί από αυτήν η οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Η κυβερνητική σύσκεψη θα έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν την συνέχιση των εργασιών του Euro Working Group και τέσσερις ημέρες πριν το την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.