από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
 

Ο βίος και η πολιτεία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Η σύλληψη, τα εκρηκτικά, η αποκάλυψη του αδελφού, οι κατηγορίες και οι σχέσεις με τον Πλεύρη, τον Καλέντζη, τον Παππά και την ΕΠΕΝ
Ο βίος και η πολιτεία του Νίκου Μιχαλολιάκου
Τον φασιστικό χαιρετισμό αποκάλεσε «εθνικό» ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μια και φέρεται να τον έχει «τιμήσει» είτε με αξιόποινες εξωκοινοβουλευτικές δράσεις στα νιάτα του είτε με ομιλίες και με την αρθρογραφία του
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο φασιστικός χαιρετισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου στην εκδήλωση της Νεολαίας του κόμματος, παρ’ ότι κατεβλήθη προσπάθεια να ερμηνευθεί ως εθνικός χαιρετισμός που καθιερώθηκε από το καθεστώς του Ι. Μεταξά, δεν παύει να αποτελεί μια κατάδυση στο παρελθόν, όταν ο «Αρχηγός» διαπνεόταν, κάτι που βεβαίως δεν προσπαθούσε να αποκρύψει όπως σήμερα, από τις ιδέες του Χίτλερ. Η Χρυσή Αυγή, παρά το «λίφτινγκ» που επιχειρεί ο ηγέτης της κ. Μιχαλολιάκος μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή και παρά τις μεταμορφώσεις που υπέστη από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στον δημόσιο βίο, παραμένει ένα ναζιστικό μόρφωμα.«Ο πυρήνας παρέμεινε επί τρεις δεκαετίες σταθερός και ο Αρχηγός της είναι σήμερα ο μακροβιότερος ηγέτης πολιτικού σχηματισμού στην Ελλάδα» σημειώνει στο βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος επιχειρεί μια αναλυτική καταγραφή της ιδεολογίας και της δράσης της οργάνωσης με στόχο «να αποδειχθεί τι κρύβεται πίσω από τις μαύρες μπλούζες και τους φουσκωμένους μυς των ομάδων κρούσης». Στο βιβλίο, εκτός από την πορεία της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζονται και άγνωστές πτυχές της προσωπικότητας του Νίκου Μιχαλολιάκου: η συνεργασία του με το χουντικό καθεστώς, η ένταξή του στην οργάνωση του Κώστα Πλεύρη «Κόμμα 4ης Αυγούστου», η συμμετοχή του στην ομάδα κρούσης που ξυλοκόπησε δημοσιογράφους στην κηδεία του Μάλλιου, η εμπλοκή του με τον Αριστοτέλη Καλέντζη και η καταδίκη και η φυλάκισή του για βομβιστικές επιθέσεις, η τοποθέτησή του από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο στη θέση του προέδρου της Νεολαίας της ΕΠΕΝ και η «περιπλάνησή» του στις ευρωπαϊκές ναζιστικές οργανώσεις.
Ηταν 16 Δεκεμβρίου 1976, κατά τη διάρκεια της κηδείας του απότακτου αστυνόμου Ευάγγελου Μάλλιου, ενός από τους γνωστότερους βασανιστές του δικτατορικού καθεστώτος, τον οποίο είχε δολοφονήσει δύο ημέρες νωρίτερα η «17 Νοέμβρη».

Λιντσάρισμα και βόμβες στα σινεμά
Μετά την εξόδιο ακολουθία, μια ομάδα εξτρεμιστών αποδύθηκε σε ένα πραγματικό λιντσάρισμα των δημοσιογράφων, πέντε από τους οποίους κατέληξαν στο νοσοκομείο. Πρωτεργάτες ήταν οι Νικόλαος Μιχαλολιάκος και Αντώνιος Γερονικολάου, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Μαζί τους συνελήφθη και ο Νικόλας Σιμωνετάτος, ενώ ο Αριστοτέλης Καλέντζης, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα, δεν βρέθηκε και συνελήφθη αργότερα. Ο Μιχαλολιάκος ήταν τότε 19 ετών και σύμφωνα με δική του εξιστόρηση είχε ενταχθεί από την περίοδο της δικτατορίας στη νεοφασιστική οργάνωση του Κώστα Πλεύρη «Κόμμα 4ης Αυγούστου». «Μέσα από μια οικογένεια με μανιάτικα ήθη και έθιμα [sic] βρέθηκα προτού συμπληρώσω ακόμη τα 16 μου χρόνια για πρώτη φορά σε επαφή με τους οργανωμένους εθνικιστές, στα 1973» λέει ο ίδιος.
Λίγο καιρό όμως αργότερα ο Ν. Μιχαλολιάκος θα εμπλακεί σε μια σοβαρότερη υπόθεση. Στην τέταρτη επέτειο της Μεταπολίτευσης, τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 1978, η Αθήνα συνταράσσεται από 13 εκρήξεις βομβών. Είχαν προηγηθεί οι εκρήξεις στους κινηματογράφους «Ελλη» και «Ρεξ». Από την πρώτη έκρηξη τραυματίστηκαν 18 θεατές, οι τρεις πολύ σοβαρά, και από τη δεύτερη 15.
Την ίδια περίοδο η Γενική Ασφάλεια Αθηνών ανακοινώνει ότι εξάρθρωσε φασιστική τρομοκρατική οργάνωση και ότι έχει συλλάβει εννέα άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατηγορήθηκε «για κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, προς διάπραξη εγκλημάτων δι' εκρηκτικών υλών». Για την ίδια υπόθεση στη λίστα των κατηγορουμένων υπήρχε και το όνομα του Αρ. Καλέντζη.
«Ο αδελφός μου υπηρετεί ως ανθυπολοχαγός σε μονάδα Πεζικού στη Μυτιλήνη. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα παραπομπής όχι του αδελφού μου, αλλά και των άλλων κρατουμένων σε δίκη, διότι δεν έχουν καμία σχέση με τις βόμβες» δήλωνε ο αδελφός του Ν. Μιχαλολιάκου, ο Ιωάννης Μιχαλολιάκος, ο οποίος ταυτόχρονα αποκάλυψε: «Ο αδελφός μου έγινε έφεδρος ανθυπολοχαγός, ενώ ήταν υπόδικος για την υπόθεση των επεισοδίων που έγιναν κατά την κηδεία του απότακτου αστυνόμου Μάλλιου».
Ο Ι. Μιχαλολιάκος είχε μια λαμπρή καριέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις. Εννιά χρόνια μεγαλύτερος από τον αδελφό του Νικόλαο, σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων την περίοδο της δικτατορίας (1968-1972). Εφθασε στον ανώτατο βαθμό του αντιστρατήγου το 2006 και τοποθετήθηκε στη θέση του Α' υπαρχηγού ΓΕΣ. Ηταν τότε υφυπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ξάδελφος του Νικολάου και του Ιωάννη.
Ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος απολογούμενος μετά τη σύλληψή του αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση των βομβιστών. Ως άλλοθι πρόβαλε μάλιστα ότι ανακρινόταν από έναν αντισυνταγματάρχη για υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έγιναν πιστευτοί. Το Εφετείο, στη δίκη που ακολούθησε, του επέβαλε ποινή 13 μηνών, αν και μειώθηκε κατά 40 ημέρες κατά την εκδίκαση εκ νέου της υπόθεσης στο πενταμελές Εφετείο. Σε ερώτηση μάλιστα βουλευτών του ΚΚΕ πώς ένας ακροδεξιός εξτρεμιστής επελέγη για έφεδρος αξιωματικός ο τότε υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ θα απαντήσει: «Οπως έγινε λάθος στην περίπτωση έξι αναρχικών που είχαν γίνει έφεδροι αξιωματικοί, έτσι έγινε λάθος και με έναν αναρχοφασίστα». Φυσικά δεν είχε γίνει κανένα λάθος, καθώς κανένας «αναρχικός» δεν είχε επιλεγεί για έφεδρος αξιωματικός, αλλά ο Ευάγγελος Αβέρωφ παρέμενε πιστός στη θεωρία του περί «αριστεροχουντισμού».

Ο... χαφιές έγινε «συμπολεμιστής»
Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια: Στην κατάθεσή του για την υπόθεση των βομβών ο Μιχαλολιάκος κατηγορεί τον συγκατηγορούμενό του Γεώργιο Ηλιόπουλο ως «πράκτορα των εθνοπροδοτών στους κύκλους της εθνικιστικής παρατάξεως» που «ανήκει στο ΕΚΚΕ και επισκεπτόταν τα γραφεία της ΑΑΣΠΕ (σ.σ. σπουδαστική παράταξη του ΕΚΚΕ)». Ο λόγος ήταν ότι θεωρήθηκε πως «έσπασε» στην ανάκριση και ομολόγησε ενοχοποιητικά στοιχεία για τους βομβιστές. Βέβαια αυτές οι κατηγορίες δεν θα εμποδίσουν λίγα χρόνια αργότερα τον Ηλιόπουλο να βρεθεί με τον Μιχαλολιάκο στις τάξεις της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Για χαφιεδισμό θα κατηγορήσουν λίγο αργότερα, τόσο ο Ν. Μιχαλολιάκος όσο και ο φυλακισμένος Καλέντζης, ακόμη και τον Κ. Πλεύρη.
Ο Καλέντζης μάλιστα εξέδωσε και τη «Μαύρη Βίβλο» του Κ. Πλεύρη στην οποία αποκαλύπτει και την κατάθεση του Πλεύρη στον ανακριτή Γυφτάκη για τα όπλα που διακινούσαν ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις: «Κατά τον μήναν Οκτώβριο 1976 υπέβαλα εις την Γενικήν Ασφάλειαν Αθηνών έγγραφον αναφοράν, παραδοθείσαν εις χείρας του διοικητού αυτής Καραθανάσην, προ αυτού δε παραδοθείσαν εις τον αστυνόμον Γουρνιά ουδόλως ενεργήσαντα, εις την οποία ανέφερα ότι οι Μιχαλολιάκος, Καλέντζης, Γιαννόπουλος, Γερονικολάου είχον συγκροτήσει ομάδα τελείως άσχετον με το Κόμμα της 4ης Αυγούστου, η οποία θα προέβαινε εις εκνόμους ενεργείας».
Αυτό όμως ουδόλως θα αποτρέψει τη συνεργασία του Ν. Μιχαλολιάκου με τον ιδεολογικό του καθοδηγητή, πολλά χρόνια αργότερα, στις ευρωεκλογές του 1999 μέσω του Πατριωτικού Μετώπου.


Ο Φύρερ και ο δικτάτορας
Ανοιξε τη «Χρυσή Αυγή» με... συγκατηγορούμενους


Τον Δεκέμβριο του 1980 θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το έντυπο με την ονομασία «Χρυσή Αυγή». Στο περιοδικό κυριαρχεί ο Χίτλερ, ορισμένοι επιφανείς συνεργάτες του, όπως ο θεωρητικός του ναζισμού Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ο νομικός που οργάνωσε τη ναζιστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου του Γ' Ράιχ Ρόλαντ Φράισλερ, ο βέλγος φασίστας στρατηγός των Waffen SS Λεόν Ντεγκρέλ και άλλα στελέχη του ναζιστικού κινήματος, όπως ο Κόλιν Τζόρνταν.
Στο περιοδικό εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο αρθρογραφούν συγκατηγορούμενοί του στις υποθέσεις των νεοφασιστικών ενεργειών της Μεταπολίτευσης, όπως ο Αριστείδης Η. Καλέντζης και ο Γεώργιος (Ζευς) Ηλιόπουλος. Αρθρογράφος του περιοδικού ήταν και ο Χρήστος Η. Παππάς, βουλευτής σήμερα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος θα γράψει το 1983 για την επέτειο της πτώσης του ναζισμού έναν ύμνο στον Χίτλερ. «Ο Φύρερ του Γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ής Απριλίου 1945. Την ίδια ημέρα, 30 Απριλίου, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες Εθνικοσοσιαλισταί θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ "σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη". Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη Νίκη».

Το χρίσμα από τον Παπαδόπουλο
Τον Σεπτέμβριο του 1984 ο Μιχαλολιάκος διορίστηκε από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό, τέως δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, στη θέση του αρχηγού της Νεολαίας της ΕΠΕΝ (Εθνική Πολιτική Ενωσις). Η προσωπική γνωριμία του Μιχαλολιάκου με τον Παπαδόπουλο συνέβη την περίοδο που ο νέος εθνικοσοσιαλιστής ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Εξάλλου, ο δικηγόρος Μιχαλόλιας, αδελφός του Μιχαλολιάκου, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ είναι εκείνος που έβγαλε από τη φυλακή και το ηχογραφημένο μήνυμα του δικτάτορα το οποίο ακούστηκε στη συγκέντρωση στο Κάραβελ στις 29 Ιανουαρίου 1984.
Στο βιβλίο του Δ. Ψαρρά «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» παρουσιάζεται και μια δεύτερη συγγενική σχέση της Χρυσής Αυγής με τον Παπαδόπουλο. Ο Χρήστος Παππάς, άτυπος υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου από την ίδρυση της οργάνωσης ως σήμερα, είναι γιος του στρατιωτικού Ηλία Παππά, στενού συνεργάτη του Παπαδόπουλου, και μέλος της «επαναστατικής επιτροπής» της δικτατορίας. Στις εκλογές του 2012 ο Χρήστος Παππάς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και εξελέγη, ενώ ο πατέρας του είχε τοποθετηθεί στην τιμητική, πέμπτη (τελευταία) θέση.
Τον Ιανουάριο του 1985 ο Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε από την ΕΠΕΝ γιατί «εν αγνοία του Γεωργίου Παπαδόπουλου, η ΕΠΕΝ είχε ενταχθεί στην ομάδα των φίλων του Ισραήλ». Στη θέση του προέδρου της Νεολαίας ΕΠΕΝ θα τοποθετηθεί ένας άλλος δυναμικός ακροδεξιός, ο Μάκης (Μαυρουδής) Βορίδης, με το χρίσμα κι αυτός του φυλακισμένου δικτάτορα.
Εκτοτε ο Μιχαλολιάκος αποφασίζει να χαράξει τη δική του πορεία με την ίδρυση της Χρυσής Αυγής. Επίσημα πάντως η πολιτική δράση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος Χρυσή Αυγή με την έκδοση της ομωνύμου εφημερίδας θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 1993. Με τι οικονομικούς πόρους ξεκίνησε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα; Ο Μιχαλολιάκος δίνει τη δική του εξήγηση: «Τότε», λέει, «ένας από τους πλέον εκλεκτούς συναγωνιστές, που ακόμη είναι ενεργός μέσα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, είχε την τύχη να κερδίσει ένα χρηματικό ποσό. Αμέσως παρουσιάστηκε ενώπιόν μου και μου είπε ότι προσφέρει ένα εκατομμύριο ή και περισσότερα χρήματα αν χρειαστούν για το κίνημά μας. Το απροσδόκητο αυτό έσοδο με οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουμε την προσπάθεια με την έκδοση μιας εφημερίδας…».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εναντίον του ρατσισμού 
 
 
σχόλια (265)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ | 22/09/2013 16:30
  ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ,ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕς,ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΕΝΤΥΠΑ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ,ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΚΑΡΥΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛ.Π,Κ.Λ.ΠΚΑΙ Κ.Λ.Π. Ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΙΟΛΙΑΚΟΣ ΝΑΖΙ ΗΤΑΝΕ ΝΑΖΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΝΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ,ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ,Η Χ.Α ΟΡΙΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ,Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΝΑΖΙΣΜΟ ΤΟ 1940-41 ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟ 1947-49
  ΓΕΡΑΚΙΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  απάντηση610
   
   
  iason | 27/04/2013 12:17
  οσοι αγαπανε την ελλαδα αγαπανε και την ΧΑ και ολοι αυτοι η λασπολογια εναντιον μας ειναι γιατι σε λιγο ειμαστε κυβερνση μαγκες το ιδιο και με τον κατιδι λες και δε ξερουμε οτι ετσι λητουργει το σιστημα για τα παιδια που αγαπανε την πατριδα τους μαζι σου κατιδη εισαι πολεμιστης- εισαι ελληνας ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  iason
  απάντηση1241
   
   
  ευφυές | 01/12/2012 05:38
  Για εξηγήστε μας κύριοι σαϊνιδες, πως γίνεται να βάζει βόμβες στους κηνηματογράφους της Αθήνας κάποιος που την ίδια στιγμή υπηρετεί στην παραμεθόριο; Και όμως οι σαϊνιδες της μεταπολίτευσης και της λασπολογίας είχανε ανακαλύψει το διακτινισμό απο τη δεκαετία του '70. Όσο για τα άρθρα που αφορούν το Χίτλερ, τουλάχιστον τα άρθρα της ΧΑ γράφτηκαν πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο. Κάποιοι άλλοι πάλι, "δημοκράτες", τον εγκωμίαζαν στα χρόνια της κατοχής. Εν πάσει περιπτώσει, στο σπίτι του κρεμασμένου είμααστε, για σχινί δε χρειάζεται να ομιλούμε.
  λογικός άνθρωπος
  απάντηση928
   
   
  Να απαγορευτούν τα τυχερά παίγνια | 30/10/2012 22:39
  Ακούς εκεί με ένα λαχείο ξεκίνησε! Καλά λένε ότι αυτά είναι του διαβόλου! (άντε, του Εωσφόρου...)
  Ελελεύ
  απάντηση246
   
   
   
  ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ,ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ | 30/10/2012 13:52
  ΕΔΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΦΑΓΑΝ 400 ΔΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΕΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΚΟ....ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ,ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΕΙΠΑΤΕ ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ .
  ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ
  απάντηση2724
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΦΟΒΟΣ | 30/10/2012 10:06
  ΦΟΒΟΣ...
  Φόβος
  απάντηση106
   
   
   
  νοσταλγία | 29/10/2012 15:25
  Για απαντήστε μου εσείς που ονειρεύεστε την ανάσταση του βρυκόλακα. Πότε ζούσε καλύτερα ο κόσμος στη Γερμανία, το 1930-40 ή σήμερα. Αν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε κάποιον Γερμανό θα σας πει ότι ποτέ δεν ζούσαν οι Γερμανοί καλύτερα από την τωρινή εποχή. Και αυτό δεν επιτεύχθηκε με ένα φασιστικό και απάνθρωπο καθεστώς αλλά επιτεύχθηκε μέσααπό μία συνεχή και υγιή 70ετή ανάπτυξη με σκληρή δουλιά και κάτω από τα άγρυπνα μάτια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, ανοχή στις πολιτιμικές ιδιαιτερότητες, ανεξιθρησκία και όλα αυτά που σήμερα ονομάζουμε Δυτικές αξίες.
  giannis
  απάντηση4915
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Για τους Mωχαμετηδες να ισχύει το "Οθωμανικό" δίκαιο | 29/10/2012 14:10
  Για τους Mωχαμετηδες να ισχύει το "Οθωμανικό" δίκαιο
  Μπάρμπα-Γιώργος
  απάντηση1920
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Οχι και ετσει .Προς τον κύριο (anentaktos ) . | 29/10/2012 13:54
  Προς τον κύριο (anentaktos ) . Είσαι ανέντακτος ? Εγώ γιατί έχω άλλη γνώμη για σένα ? Με αυτά που έγραψες συγκαταλέγεσαι στους σκεπτόμενους ? Και ποίοι είναι οι σκεπτόμενοι ? Όσοι έχουνε ένα χαλκά στο αφτί τους με ακούρευτα και άπλυτα μαλλιά και μια κουκούλα στο κεφάλι ? Η ιστορία άλλα λέει για τους σκεπτόμενους , το φίδι δεν γεννιέται από μόνο του , το γεννάνε , ποίος το γεννά ? Κάτι τέτοιοι σαν και εσένα με της ακρότητες τους , ακρότητες που είναι κόντρα στην θέληση των ΕΛΛΗΝΩΝ , οποίος δεν θέλει να είναι στο στόχαστρο συμπεριφέρεται δημοκρατικά σεβόμενος και τους άλλους ΕΛΛΗΝΕΣ .
  W.Q
  απάντηση930
   
   
  Είπαμε , αυτη η χώρα ειναι καταδικασμενη να ζηεσει | 29/10/2012 13:52
  Και όμως μόλις ξεπέρασε το 20% και ακόμη δεν μπορείτε να καταλάβετε το γιατί ! και ούτε πρόκειται. Νικολακόπουλε , την επόμενη φορά γράψε μας και κάτι για τα Ελληνόπουλα που τα δολοφόνησαν οι κομουνιστές εις το όνομα της ιδέας.
  Makelaris
  απάντηση1934
   
   
  παρακατω εχει; | 29/10/2012 13:52
  Ενδιαφεροντα ολα αυτα για την ΧΑ. Για τα λοιπα κομματα που χρεοκοπησαν την χωρα, θα κανετε αφιερωμα ή δεν σας συμφερει;;; (δεν στηριζω την ΧΑ)
  spiros
  απάντηση3123
   
   
  Πως Ναζί ο Μιχαλολιάκος? | 29/10/2012 13:29
  Αυτός ο Μιχαλολιάκος δούλεψε, τελικά, ποτέ στη ζωή του? Γιατί από το βιογραφικό του, πέρα από βομβιστής, Κυπατζής και κομματόσκυλο (του ......πατριωτικού !!! χώρου,) δε προκύπτει να έχει κάνει κάτι άλλο ... Τώρα βέβαια μαζί με τη γυναικούλα του στη Βουλή, θα τη βγάλουν τη (μεγαλο)συνταξούλα ....... Eκτός , βέβαια και περίσσεψαν τίποτα χρήματα από το λαχείο, που αναφέρει το άρθρο ...
  kos
  απάντηση6014
   
   
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ | 29/10/2012 12:29
  Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα πιστοποιούν, πως ξαναζούμε, παγκοσμίως, τη δεκαετία του 1930.Το χειρότερο όλων είναι οτι με την εμμονή μας στις ταμειακές μας ανάγκες δεν αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική και ηθική μας κατάπτωση.Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι , ιστορικά , φυσικό επακόλουθο της κοινωνικής μας κατάντιας.Το φίδι ξαναγεννήθηκε και αρχίζει να θεριέυει.Σήμερα στο στόχαστρο οι ξένοι, αύριο οι αριστεροί και εάν πάρουν την εξουσία, πράγμα καθόλου απίθανο, σειρά θα λάβουν όλοι οι σκεπτόμενοι.Το έχουμε ξαναδεί το εργάκι.ΑΔΕΛΦΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ, γιατί διαφορετικά θα ευχηθούμε να μας λυπηθεί ο Θεός!
  anentaktos
  απάντηση4314
   
   
  μας έπεισες μιχαλοκάκο | 29/10/2012 11:08
  Σώπα ρε, κέρδισαν χρηματικό ποσό και το ρίξαν στις εκδόσεις; Και δεν έχουν τελειώσει τα λεφτά από τότε; ούτε με τον πληθωρισμό από δραχμή σε ευρώ; Και από όλα τα συγκροτήματα τύπου που παραπαίουν μόνο η χρυσή κραυγή βρήκε την κότα με τα χρυσά αυγά προφανώς εξού και το όνομα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση4614
   
   
  ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ | 29/10/2012 10:30
  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ?? ΕΛΕΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΩ ΓΚΡΙΖΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ. ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 420.000 ΧΙΛ. ΚΟΣΜΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ.
  O DHMOKRATHS
  απάντηση3157
   
   
   
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ | 29/10/2012 09:39
  Προτεινω οι χρυσοι αυγοι να κηρυχθουν παρανομοι ως εχθροι του πολιτευματος που ειναι και μετα οσοι παρανομουν να στελνονται στα κρεματορια συμφωνα με τα πιστευω και τις πραξεις τους. Αυτο ειναι και δικαιο και δημοκρατικο.
  Μωχαμετης της Δημοκρατιας
  απάντηση5135
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΠΡΑΒΟ | 29/10/2012 08:57
  Και πάλι μπράβο στο Δ. Ψαρρά
  Ολύμπιος
  απάντηση4714
   
   
   
  Η Μόνη Ελπίδα | 29/10/2012 08:15
  Όσο πιό πολλά λέτε τόσο πιό μεγάλη διαφήμηση του κάνετε. Αν γράφατε καλά δεν θα τον ψήφιζα. Ο Μιχαλολιάκος είναι η μόνη μας ελπίδα γιατί μόνο αυτός τα έβαλε με το κατεστημένο, με τους εκδότες και τον υπόκοσμο που μας κυβερνά.
  Σας πήραμε χαμπάρι!
  απάντηση27120
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  H 'χαμένη' ταινία του Φίνου για το 1944 | 28/10/2012 23:44
  Για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νέοι, και να το βουλώσουν οι φασίστες: http://www.sevenart.gr/news-detail.php?catid=15
  Ένας εσχατόγερος
  απάντηση4615
   
-