Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο φασιστικός χαιρετισμός του επονομαζόμενου «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκου, το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιδιώκει να παρουσιάσει τον φασιστικό χαιρετισμό ως… ελληνικό χαιρετισμό!
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το εθνικό καθεστώς του Ι. Μεταξά, που είπε όχι στους ξένους εισβολής και τους πολέμησε στην Πίνδο, είχε καθιερώσει επισήμως τον χαιρετισμό με τεταμένη την δεξιά και προσθέτει: «Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας».

Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό του «Αρχηγού» της στην εκδήλωση Νεολαίας του κόμματος, λέγοντας ότι «σε μείζον θέμα έχουν αναδείξει τα ΜΜΕ και οι άθλιοι προπαγανδιστές τον δήθεν «ναζιστικό» χαιρετισμό του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου». Και συνεχίζει «τα γνωστά φερέφωνα έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν τις δηλώσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής».

Συνεχίζει παράλληλα τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιατίστης, αναφέροντας ότι της προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι «ένας Ιεράρχης πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικοί που δηλώνουν ευθέως άθεοι, βλάσφημοι και ανήκουν σε σκοτεινές λέσχες, μυστικές εταιρίες και δόγματα.»
Με την ίδια ανακοίνωση φαίνεται πως αποποιείται πλήρως το παρελθόν της και τα πιστεύω της για τη θρησκεία και δηλώνει ότι στηρίζει την Ορθοδοξία σαν συστατικό, όμως, της εθνικής μας ταυτότητας και το ποιος πιστεύει ή όχι, λέει τώρα «θα το κρίνει ο Θεός».