Μετά την υπαναχώρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με τις δηλώσεις του περί εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα τις οποίες έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο βρετανικό BBC, το «Βήμα» επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο του βρετανικού καναλιού κ. Πολ Μέισον.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δημοσιογράφος: «Οι κατηγορίες του κ. Παναγιώταρου ότι το BBC παράφρασε τα λεγόμενά του είναι εντελώς αβάσιμες. Τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έχουν ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του καναλιού αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν ευσταθούν».

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μέισον ρώτησε πολύ ξεκάθαρα τον κ. Παναγιώταρο αν ήθελε όντως να μιλήσει για εμφύλιο πόλεμο, δεδομένου ότι οι μνήμες από τον εμφύλιο είναι ακόμα σχετικά νωπές στην Ελλάδα. Ομως ο κ. Παναγιώταρος δεν έδειξε να ενστερνίζεται την ευαισθησία του βρετανού δημοσιογράφου και συνέχισε κάνοντας τις επίμαχες δηλώσεις.
Στην ερώτηση γιατί επέλεξαν τον κ. Παναγιώταρο ο κ. Μέισον εξήγησε ότι «στείλαμε αίτημα προς τη Χρυσή Αυγή για μία συνέντευξη και από τα κεντρικά του κόμματος μας παρέπεμψαν στον κ. Παναγώταρο».
Ο κ. Μέισον τόνισε ότι στο BBC προσανατολίζονται στο να ανεβάσουν στην ιστοσελίδα ολόκληρη τη συνέντευξη χωρίς μοντάζ προκειμένου να δουν όλοι ότι οι κατηγορίες για «παράφραση» των λεγομένων του, που εξαπέλυσε χθες ο κ. Παναγιώταρος, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.