από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Ο θίασος των τεράτων

Μπράβοι, σατανιστές, αθεϊστές, δωδεκαθεϊστές, θεούσες, παραχριστιανικές οργανώσεις εναντίον του «Corpus Christi»
Ο θίασος των τεράτων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ολα τα «τέρατα» επί σκηνής: μπράβοι νυχτερινών κέντρων, σατανιστές, αθεϊστές, δωδεκαθεϊστές, φασίστες, ρατσιστές, θεούσες, παραχριστιανικές οργανώσεις, οπαδοί του Καιάδα, όλος ο θίασος μαζί, σε μια κοινή συγκέντρωση, σε μια αταίριαστη συμμαχία εναντίον μιας θεατρικής παράστασης, του «Corpus Christi», αμφιλεγόμενης μεν, πλην όμως καθ’ όλα νόμιμης να πραγματοποιηθεί με άδεια των δικαστικών αρχών.  Ηταν εκεί και ο επονομαζόμενος «Καιάδας», ο ακραίος σταρ της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, μέλος του σκληροπυρηνικού black metal συγκροτήματος Naer Mataron – με αναφορές στον Εωσφόρο – ως υπερασπιστής της ορθόδοξης θρησκευτικής καθαρότητας.Ο βουλευτής Ευβοίας της Χρυσής Αυγής Ν. Μίχος, πρώην πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο, ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα του θεάτρου Χυτήριο, με τα χέρια σταυρωμένα και με αυστηρό ύφος απαγορεύοντας την είσοδο στο θέατρο στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλο. Επικεφαλής όλων αυτών ήταν ο γνωστός βουλευτής Ηλ. Παναγιώταρος, ο οποίος προχώρησε σε φραστικό λιντσάρισμα κατά του σκηνοθέτη της παράστασης Λαέρτη Βασιλείου.
Ηταν ακόμα ο λεγόμενος θεωρητικός του Συνδέσμου  Χρ. Παπάς, ο οποίος με το έτσι θέλω πήγε στην κλούβα της Αστυνομίας και απελευθέρωσε έναν συλληφθέντα από τα σοβαρά επεισόδια που είχαν προηγηθεί. Τώρα πώς ενώθηκαν όλοι αυτοί με τους παπάδες και τις παραχριστιανικές οργανώσεις είναι ένα ερώτημα, όπως αναφέρει η κυρία Ρεπούση, η οποία ζητεί τώρα την επέμβαση της Εκκλησίας για την αταίριαστη αυτή συμμαχία. Αλλο ένα παράδοξο. Η κυρία Ρεπούση, η οποία έχει ταχθεί εναντίον του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών, προκαλώντας την αντίδραση της Εκκλησίας, ζητεί τώρα από την Εκκλησία να αποδοκιμάσει τη στάση των παραχριστιανικών οργανώσεων που ενώθηκαν με  φασίστες, όπως λέει, για να εμποδίσουν την παράσταση ενός έργου.
Τα επεισόδια ήταν σοβαρά και προγραμματισμένα. Το θέατρο Χυτήριο βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας, όπου είχε προγραμματισθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Corpus Christi» του Τέρενς Μακ Nάλι. Περίπου 200 άτομα, όλος αυτός ο θίασος που περιγράψαμε παραπάνω, διαδήλωσαν, χαρακτηρίζοντας το έργο του Λαέρτη Βασιλείου «βλάσφημο», παρεμποδίζοντας έτσι το ανέβασμά του. Υπήρξαν ξυλοδαρμοί, κατάρες, βλασφημίες, προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εγκλωβίστηκαν στο θέατρο, ενώ αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ πήγαν στο θέατρο και αντιπαρατέθηκαν λεκτικά με τους χρυσαυγίτες. Για «ναζιστικό θίασο ο οποίος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας τον συστημικό και βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο το ΚΚΕ. «Γίναμε μάρτυρες άλλης μιας οργανωμένης "οπερέτας" από τραμπούκους βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής» σχολίασε η νεολαία της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνη στην Αστυνομία. Την ίδια ώρα με απειλητικές δηλώσεις του ο Ηλ. Κασιδιάρης έλεγε ότι «οι μαϊντανοί του ανθελληνισμού και οι συριζέοι βουλευτές θα τρώνε πόρτα». Και συμπλήρωσε: «Αν κάποιος σε μουσουλμανική χώρα κάνει θεατρικό έργο υβριστικό για τον Μωάμεθ θα του πάρουν το κεφάλι».
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πάντως είχε προτρέψει τους πολίτες να αποδοκιμάσουν το «Corpus Christi». Το ανατρεπτικό αυτό έργο αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των Δώδεκα Μαθητών, τους οποίους τους παρουσιάζει από την εφηβεία ως την ενηλικίωσή τους. Το έργο του Τέρενς Μακ Νάλι παρουσιάζει τον Ιούδα να νιώθει έλξη για τον Ιησού. Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί το έργο «απαράδεκτο διότι ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των ιερών κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενό του και ότι αντίκειται εις την μακρά παράδοση της πατρίδας και της Εκκλησίας μας».
Οι συντελεστές της παράστασης επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να παίζουν το έργο, προσκαλούν μάλιστα την Ιερά Σύνοδο να παρακολουθήσει την παράσταση. Ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου αναφέρει ότι «δεν προσβάλλουμε τα ήθη και την παράδοση του λαού μας, ούτε την Ορθόδοξη Εκκλησία» και σημειώνει ότι «στο έργο υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της επιλογής». Η ηθοποιός και μεταφράστρια του «Corpus Christi» Βάσια Παναγοπούλου δήλωνε ότι «δεν θέλω να πιστεύω ότι ως ηθοποιός θα παίζω φρουρούμενη από τα ΜΑΤ» ενώ η ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη δήλωνε ότι «δεν μπορεί μια φασιστική οργάνωση να αποφασίζει σε ποια παράσταση θα έχει πρόσβαση το κοινό».
Το ερώτημα που παραμένει είναι πώς ξαφνικά οι χρυσαυγίτες βγήκαν με απειλές και ξυλοδαρμούς να προασπίζονται τις παραχριστιανιακές οργανώσεις, τη στιγμή που από την ίδρυσή της η Χρυσή Αυγή ήταν αδιάφορη ως και εχθρική προς την Εκκλησία. Μόνον όταν πλησίαζαν οι εκλογές και οι χρυσαυγίτες είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται πλησίασαν την Εκκλησία. Τα γραφεία τους και οι τοπικές οργανώσεις άρχισαν να εγκαινιάζονται από ιερείς, έσβησαν από τα αρχεία τους κάθε μη χριστιανικό. Μάλιστα στις 27 Απριλίου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, οι Naer Mataron (το συγκρότημα του «Καιάδα») κυκλοφόρησαν το νέο τους ΕP με τίτλο «I'm the light of the world» και εξώφυλλο που θυμίζει χριστιανική εικόνα. Ωστόσο, το εικονιζόμενο πρόσωπο μόνον ο Χριστός δεν είναι.
 Παλαιότερα σε μια λογοτεχνική του αναζήτηση ο «Αρχηγός» Ν. Μιχαλολιάκος έγραφε σε βιβλία, αλλά και σε ποιήματά του για τον ερχομό τού... Αντίχριστου. Στο βιβλίο του «Η εξομολόγηση ενός εθνικού» (εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψη) δημοσιεύεται το ποίημά του (εθνικής ανατριχίλας) «Ο Μέγας Παν». Στίχοι; «Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος/ σύλληψη της στιγμή και ανθρωποθυσία/τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός/ σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν...».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (74)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Κατάλυση του κράτους | 18/10/2012 08:57
  Όποιος διαφωνεί με εν γένει καλλιτεχνικό έργο ή βιβλίο μπορεί να ασκήσει έντονη κριτική, όχι όμως να επιδοθεί σε τραμπουκισμούς. Όλα αυτά σημαίνουν κατάλυση τους κράτους, που όμως δεν άρχισε τώρα. Σας θυμίζω τους Κολλάδες, τους πρυτάνεις που δήλωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν νόμο του κράτους και παραμένουν στις θέσεις τους, τους αυτουργούς της λαθρομεταφοράς της οδού Υπατίας που διέπραξαν κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη 10-20 χρόνια και δεν διώχθηκαν, τον όχλο που, με κάθε ευκαιρία, θύει και απολύει ατιμωρητί (βλ. Marfin) με την προφανή κάλυψη πολιτικών σχηματισμών κ.λ.π. Όσο για τους "Χριστιανούς" αντέδρασαν όμοια στην ταινία "Ι.Χρ. Σούπερ σταρ", οι δε του ΚΚΕ στην ταινία "ΕΛΕΝΗ".
  ΔΙΟΝ
  απάντηση11
   
   
  ..ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ... | 16/10/2012 21:30
  ...ΕΝΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ...
  SS
  απάντηση30
   
   
  Τερατολογίες | 15/10/2012 15:26
  Κύριε Χασαπόπουλε οι άθεοι τι σχέση έχουν; Ειλικρινά δηλαδή...
  Καθολικα διαμαρτυρομενος
  απάντηση104
   
   
  Μουστακαλούδες | 15/10/2012 13:10
  Καλά, είχαμε τόσους ωραίους Ελληνικούς μύθους, και υιοθετήσαμε τους εβραϊκούς? Μαζευτήκανε οι μαντηλοφορούσες με τα αξύριστα πηγούνια, και τα άγρια φρύδια μαζί με τους Ναζιστές,, να προστατέψουν το πιστεύω μου?΄Να μου λείπει.
  arisz
  απάντηση115
   
   
   
  Τα τέρατα και οι αγνοί της εξοχής!!! | 15/10/2012 09:40
  Η Βάσια Παναγοπούλου δεν ήταν αυτή που πλήρωσε δολοφόνους για να σκοτώσουν τον σύζυγό της ; Ο Τσατσόπουλος είπε αδελφή τον Κολοκοτρώνη , η αυτοαποκαλούμενη ιστορικός Ρεπούση (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) τις σφαγές Ελλήνων στην Σμύρνη και σε όλη την Ιωνία τις αποκάλεσε συνωστισμό. Για κοίτα ποιοι μας κάνουν μαθήματα ηθικής και δημοκρατίας .
  Νάσος Μ.
  απάντηση1512
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καιάδας Τέλος | 14/10/2012 22:09
  Τέλος λοιπόν αυτός ο φουκαράς ο μογγόλος σατανιστής ο Καιάδας. Βγήκανε τα σατανιστικά βίντεο στη φόρα, καταξεφτιλίστηκε. Ρε τον κακομοίρη.
  Χριστιανός
  απάντηση144
   
   
  Καλά ρε τούβλα | 14/10/2012 20:32
  κάθεστε και οι μέν "πιστοί"ΧΑ και ορθόδοξοι βλάκες, και οι δε "άπιστοι" ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ασχολείσθε με το μεγαλύτερο ψέμα (παραμύθι) της ανθρωπότητας. ΤRAGIC!
  Ανεβάστε Καραγκιόζη να γελάσουμε.
  απάντηση116
   
   
  ευγενης τιτλος | 14/10/2012 18:15
  Ωραιος ο τιτλος σας στο αρθρο.. μπραβο. Ο θιασος των ΤΕΡΑΤΩΝ. ανθρωποι παρουσιαζονται -σε ενα απιστευτο τσουβαλιασμα- ως τερατα απο δημοσιογραφο.. στον επομενο ευγενη τιτλο σας να μας πειτε και μεθοδους αφανισμου αυτων των ΤΕΡΑΤΩΝ..... διοτι τα ΤΕΡΑΤΑ προφανως δεν πρεπει μονο να υπαρχουν και να αναπνεουν αλλα και να `αφανιζονται...
  nikos
  απάντηση103
   
   
   
  Δεν φταινε οι ψυχικα διαταραγμενοι | 14/10/2012 18:11
  Φυσικα δεν φταινε οι ψυχικα διαταραγμενοι συμπολιτες μας μελη των παραθρησκευτικων οργανωσεων, αρρωστοι ανθρωποι ειναι, εκεινοι ομως που τους καπηλευονται και τους χρησιμοποιουν ειναι τερατα!
  Τρικαλινη Ε.
  απάντηση107
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  38 ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΥΝΤΑ | 14/10/2012 18:08
  38 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ......ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ....ΓΙΑ ΜΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η' ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Η' ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ.....38 ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΟΥΣ....Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ......Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ.... ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΜΝΙ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1115
   
   
  ΑΦΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ | 14/10/2012 17:58
  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΑΧ... ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ. ΟΣΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ (ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ). ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΖΕ . ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ..
  ΣΕΡΓΟΥΛΑΣ
  απάντηση416
   
   
  Henry Kissinger said | 14/10/2012 17:33
  Kissinger said The Greek people are difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots so we can force them to conform, to strike at their language, their RELIGION, their cultural and historical reserves, thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East. This is the aim of these traitors that put on this play that portrays Jesus and his disciples as gay lovers and the left wing idiots like DHMAR
  XA
  απάντηση510
   
   
  Ύποπτο τσουβάλιασμα | 14/10/2012 17:28
  Εντελώς προπαγανδιστικό το δημοσίευμα και υπέρ της χριστιανικής δεξιάς.
  Papatsakalos
  απάντηση08
   
   
   
  Ntropi sas | 14/10/2012 17:25
  Ntrepomai pou imai Elinas thiavazontas tetia eshi. Then kitate na ftiaxete tin ikonomia sas ena theatriko ergo sas apasholi.Elatha=Iran=Afghanistan=Taliban.Ta halia mas. Eftihos then zo stin Elatha kai imai milia makria
  Tv
  απάντηση2314
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Λέω να γυριστεί σε ταινία | 14/10/2012 16:57
  το Live from Golgotha του Γκορ Βιντάλ. Έχει να πέσει πολύ γέλιο!
  Μάριον
  απάντηση126
   
   
   
  Ιερα οδος | 14/10/2012 16:33
  ΄΄ Ελληνες εισιν οι της ημετερας παιδειας μετεχοντες΄¨ Ισοκρατης. Ετσι ο Αισωπος εκ φρυγιας , ακραια δυσμορφος, αλλα ωραιοτατος στο ελληνικο πνευμα του κατεχει περιοπτη θεση στην αρχαια ελληνικη γραμματεια. Οποιος θελει να λεγεται και να διικαιουται να ειναι Ελληνας... πρωτα διαβασμα διαβασμα διαβασμα... τα περι φυλετικης καθαροτητας αφηστε τα στους γερμανους αυτοι ξερουν καλυτερα.
  πολιτης
  απάντηση2412
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  αρκετα με την δικτατορια της αριστερας | 14/10/2012 16:28
  Προς απανταχού τους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος στην τέχνη να λέει ότι θεωρεί σωστό (βλέπε Λένα Κιτσοπούλου και Λαέρτη Βασιλείου ). Όταν την πέσατε, διακόψατε και ζητήσατε την απαγόρευση της προβολής της ταινίας του Αντρέι Βάιντα “ΚΑΤΙΝ” και όταν εν έτη 2012 η “ΕΛΕΝΗ” του Νίκου Γκατζογιάννη ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς (ημι)απαγόρευσης προβολής στην Ελλάδα. Δεν έχει προβληθεί ποτέ από κρατικό ή δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό (διατίθεται μόνο σε βιντεοκλάμπς). Να σημειώσω ότι όταν το βιβλίο μεταφέρθηκε με τον ίδιο τίτλο στη μεγάλη οθόνη το 1985, με πρωταγωνιστές τον Τζον Μάλκοβιτς και την Κέιτ Νέλιγκαν, η κυβέρνηση Παπανδρέου απαγόρευσε τα γυρίσματα σκηνών στην Ελλάδα και τους αυθεντικούς χώρους όπου επρόκειτο να γίνουν αρχικά (τελικά έγιναν στην Ισπανία). Η ταινία προβλήθηκε για λίγες ημέρες και στην Ελλάδα αλλά λόγω πολιτικών πιέσεων και επεισοδίων που προκλήθηκαν από οπαδούς του ΚΚΕ με επιθέσεις στους θεατές, τελικά η προβολή της διεκόπη. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες και ανακηρύχτηκε καλύτερο βιβλίο για το 1984 από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. ΓΙ ‘ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜO ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;
  τσαουσεσκου ??
  απάντηση3534
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μια ζωη με ανοησιες..... | 14/10/2012 15:59
  ....ασχολουμαστε σ΄αυτη τη χωρα. .
  ΒΜ
  απάντηση267
   
   
  IQ ypo to miden | 14/10/2012 15:38
  ...kai me ola auta loipon tha kseplirosoume to xreos stin EU kai tha ftiaksoume tin oikonomia mas?
  las
  απάντηση206
   
-