Μία εξαιρετικά περίεργη ερώτηση με πολύ επικίνδυνες παραμέτρους αν συνδεθεί με παλαιότερη δήλωσή του, κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προς τoν υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτση.

Συγκεκριμένα ο ακροδεξιός βουλευτής με επερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία (!) των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα. Ο παραλογισμός του αιτήματος αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Παναγιώταρος, σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου είχε πει ότι «αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους». Μάλιστα, είχε χειροκροτηθεί για αυτό από τους υποστηρικτές του κόμματος, στους οποίους προφανώς δεν θέλησε να φανεί ασυνεπής, αφού του αιτήματός του να του δοθούν τα ονόματα των αλλοδαπών βρεφών είχε προηγηθεί ερώτησή του σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μετανάστες στα νοσοκομεία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναίνεσε στο αίτημα του Παναγιώταρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία έχουν καταφθάσει έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως».

Συγκεκριμένα, στην Ιεράπετρα Κρήτης, υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».

Τονίζεται δε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

Είναι απορίας άξιο, εάν το υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζει τις παλαιότερες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και αν θεωρεί ότι δεσμεύεται να ικανοποιεί οποιοδήποτε βουλευτικό αίτημα κατατίθεται, όσο παράλογο και αυταρχικό και αν είναι.