Με απόλυτη μυστικότητα κατέθεσαν το Σαββατοκύριακο οι πρώην υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στον ο οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Πεπόνη έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να ενημερώσει τον οικονομικό εισαγγελέα σχετικά με τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Η συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «από σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης». Ωστόσο, ύστερα από τη διαρροή της πληροφορίας το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να την επιβεβαιώσει.


Η ανακοίνωση τουν ΠαΣοΚ

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε μέσα στο σαββατοκύριακο με δική του πρωτοβουλία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να συμπεριληφθεί στην δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης για πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων για το θέμα της λεγόμενης «λίστας» που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας και δική του κατάθεση στην οποία περιλαμβάνονται όσα έχει πει δημόσια για το θέμα.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Βενιζέλου, όπως και η επιστολή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο ίδιος την Επιτροπή, συνιστούν εφαρμογή της απόφασής του να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο ζήτημα αυτό για να σταματήσει η ισοπέδωση, η συνωμοσιολογία και η δημαγωγία.

Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Πεπόνη δεν ανακοινώθηκε από σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης. Εφόσον όμως η πληροφορία αυτή μεταδίδεται, η επιφύλαξη αυτή έχει αρθεί στην πράξη».