Στις 13:30 το μεσημέρι παρόντος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της καγκελλαρίου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελας Μέρκελ με αεροσκάφος της γερμανικής κυβέρνησης.

Στις 14:00 η Καγκελάριος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα έχει κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον κ. Σαμαρά ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα της παραθέσει γεύμα εργασίας στο οποίο δεν προβλέπεται να μετέχουν οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Γερμανίας, με τη συμμετοχή υπουργών και των πρεσβευτών των δύο χωρών.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται σημαντική αφού σ΄ αυτήν θα συζητηθούν όλα τα ελληνικά αιτήματα, σε μία ειλικρινή συζήτηση, όπως είπαν στο «Βήμα» κυβερνητικοί παράγοντες ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μέρκελ.

Μετά τη σύσκεψη η γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 16.45 μ.μ. και δεν πρόκειται να γίνουν επίσημες δηλώσεις. Ωστόσο, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας το συνηθίζει, ο κ. Παπούλιας θα πει on camera, μερικά λόγια και θα περιμένει την απάντηση της κυρίας Μέρκελ. Ηδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το τι ακριβώς θα ειπωθεί μπροστά στις κάμερες.
Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και αμέσως μετά η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με έλληνες και γερμανούς επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στη συνάντηση θα υπάρξουν συζητήσεις για επενδύσεις στη χώρα μας από γερμανικές επιχειρήσεις.

Η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει αμέσως μετά για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να επιστρέψει στο Βερολίνο.