Μήνυση κατά των κκ Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για «παράβαση καθήκοντος» και «υπόθαλψη εγκληματία» για την απόκρυψη της «λίστας Λαγκάρντ» κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου η Χρυσή Αυγή.
Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται ότι «πέραν πάσης λογικής και νομικής υποχρέωσής τους, και ενώ η χώρα βυθίζετο και βυθίζεται εις οικονομική άβυσσο, τόσο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν ενήργησαν οποιονδήποτε έλεγχο και δια του τρόπου αυτού παρείχαν «άσυλον» στους υπόπτους –δράστες, στερώντας παράλληλα απ’ την ελληνική πολιτεία, εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ ως έσοδα εκ φορολογίας.
Επειδή, η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά των δύο ανωτέρω μηνυομένων αλλά και όσων από την εισαγγελική έρευνα υπηρεσιακών ή μη παραγόντων προκύψει ανάμειξη ή συμμετοχή ή έστω υποχρέωση, πληροί την νομοτυπική μορφή (αντικειμενική – υποκειμενική υπόσταση) τόσο του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ άρθρο 259 ΠΚ όσο και του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία, κατ’ άρθρο 231 ΠΚ, ζητούμε την κατά νόμο ποινική δίωξη των ανωτέρω μηνυομένων και παντός άλλου συνυπαιτίου, για τα αδικήματα των άρθρων 259, 231 ΠΚ.»