Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της παραίτησής του ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ώστε να μπορέσει «απαλλαγμένος από το κουστούμι του Προέδρου της Βουλής», όπως λέει με κάθε ευκαιρία, να αντιμετωπίσει τον κ. Ν. Χατζηνικολάου, εκδότη της Real News, η οποία ενέπλεξε το όνομά του σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.

Όπως δήλωσε σε νέα συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί για να μιλάει πιο ελεύθερα, ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε «είμαι ακόμα υπό σκέψη να παραιτηθώ», ενώ υπογράμμισε για πολλοστή φορά ότι όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αστήριχτες. Μάλιστα τόνισε ότι αγνοούσε πλήρως την όλη υπόθεση στην οποία τον εμπλέκουν, κάτι που αν γνώριζε, όπως είπε, «δεν θα πήγαινα καν για Πρόεδρος της Βουλής».

Μάλιστα αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, γνωστές ως «πόθεν έσχες», που έχει υποβάλλει από το 1989 όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Και (προ)κάλεσε τον κ. Χατζηνικολάου να πράξει το ίδιο. «Νομίζω ότι και ο Νίκος θα έχει την ευθιξία να το κάνει, για να ξέρω εγώ και η κοινή γνώμη ποιος είναι ο επικριτής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα εξουσιοδοτήσει κάθε αρμόδιο, από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος μέχρι οποιονδήποτε άλλο μπορεί να έχει σχέση, προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδίου και της οικογένειάς του «σε όλη τη γη», όπως είπε με έμφαση, κάτι για το οποίο κάλεσε και τον κ. Χατζηνικολάου να πράξει, λέγοντας: «Πιστεύω ότι και ο Νίκος θα έκανε έτσι αν έχει την ίδια ευθιξία»…

Τέλος, για άλλη μια φορά διαχώρισε την θέση του από άλλα πολιτικά πρόσωπα το όνομα των οποίων εμπλέκεται σε σκάνδαλα υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έχει ήδη ελεγχθεί για την υπόθεση των υποβρυχίων από την Βουλή που διερεύνησε το θέμα, αλλά παρά ταύτα είναι διατεθειμένος να διευκολύνει εκ νέου εμπράκτως όλους τους αρμοδίους. «Πείτε μου τι άλλο να κάνω; Ό,τι χρειαστεί, θα το κάνω», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του Προέδρου της Βουλής από το 1989

Στη δημοσιότητα έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011.

Με την κίνηση αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής υλοποιεί την δέσμευση που ανέλαβε να δημοσιοποιήσει όλες τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης καθ όλη την διάρκεια της πολιτικής του ζωής.