Εντονες συζητήσεις στο Διαδίκτυο, έχει προκαλέσει το υβριστικό σύνθημα κατά του κ. Φ. Κουβέλη που φώναξαν κατ’ επανάληψη οι «Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ» κατά την διαδήλωση της γενικής απεργίας της Τετάρτης. Η υπό συγκρότηση οργάνωση νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε: «Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι/ άντε και γ… σύντροφε Κουβέλη». Αρκετοί είναι εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την αισθητική του συνθήματος, ενώ δεν έλειψε και η εσωτερική κριτική, καθώς μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι το τελευταίο που χρειάζεται η Αριστερά σε αυτή τη φάση είναι να δείχνει ότι εκμεταλλεύεται τα μέτρα για να βγάλει τα «εσωτερικά» απωθημένα της. Δεν έλειψαν πάντως και εκείνοι που θεώρησαν το σύνθημα δείγμα νεανικού ριζοσπαστισμού και το υποστήριζαν.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν υπήρξε επίσημη υιοθέτηση του συνθήματος, ούτε όμως και αποδοκιμασία ή διαχωρισμός.

Από τα βέλη της ειρωνείας των διαδηλωτών ωστόσο, δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τμήματα διαδηλωτών –προσκείμενα κυρίως στον αναρχικό χώρο και την άκρα αριστερά-, φώναξαν προς τους αστυνομικούς το σύνθημα «Εργάτες και μπάτσοι δεν κάνουμε χωριό/ πάρτε τη Δούρου και φύγετε από ‘δω», αναφερόμενοι προφανώς στην παρουσία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στις συγκεντρώσεις των αστυνομικών, όπου μάλιστα κράταγε και το πανό.

Τέλος από τα συνθήματα δεν μπορούσε να λείπει και ο σχολιασμός της υπόθεσης του «Γέροντα Παστίτσιου» που απασχόλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσά στα συνθήματα, το «Η θρησκοληψία είναι ένα βίτσιο/ λευτεριά στον Γέροντα Παστίστιο».