Σε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρήσει η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα μετά από το περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε έπειτα από σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού που πραγματοποιούσε τακτική περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2012» της Frontex για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Στο διάβημα θα τονίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος.

Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες και από τις δύο πλευρές, ενώ τα σκάφη μετά το περιστατικό αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος του Λιμενικού ζήτησε από τον κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού που βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να αποχωρήσει.

Ωστόσο, αυτός δεν υπάκουσε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύγκρουση. Πέραν του διαβήματος διαμαρτυρίας του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης αναμένεται να θέσει το θέμα και σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Κερίμ Ουράς την Πέμπτη

.