Λίγο πριν την μία το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ -συνάντηση που αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη και η οποία κράτησε περίπου μία ώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους Γιάννη Δραγασάκη,υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και Ευκλείδη Τσακαλώτο,υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στο Mega, χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους «εκτελεστές συμβολαίων με την τρόικα, πίσω από την πλάτη του λαού».

Αναφερόμενος στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, είπε ότι πρόκειται για τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Μετά τη συνάντηση το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, είχε σήμερα 21/09/2012 ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν αναλυτική ενημέρωση για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε μέσα από το νέο πρόγραμμα
».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανακοινώθηκε το εξής:

«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τοΓιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Προγράμματος, και τονΕυκλείδη Τσακαλώτο, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, είχε σήμερα, 21/09/2012, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε αναλυτικά τους δυο βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε πως:

1. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής εγκυμονεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για την ελληνική κοινωνία, καθώς οδηγεί στη χρονική παράταση και στο βάθεμα της πρωτοφανούς ύφεσης που πλήττει την οικονομία, χωρίς να διαφαίνεται ορατό τέρμα της.

2. Η ακολουθούμενη στρατηγική για τη δημοσιονομική εξισορρόπηση μέσω περικοπών είναι αδιέξοδη, διότι συνεχίζει τη λιτότητα και οδηγεί στην περιθωριοποίηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της ΕΕ.

3. Σε κάθε περίπτωση, το δημόσιο χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο και τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα μαστίζεται από οικονομική κρίση, μαζική ανεργία και τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανάγκη εγκατάλειψης του μνημονίου και αντικατάστασής του από ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και δίκαιης δημοσιονομικής προσαρμογής».