από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Τα Πειθαρχικά Συμβούλια μπορεί να συνεστήθησαν αλλά δεν... συγκροτήθηκαν

Η απάντηση του Αντώνη Μανιτάκη στη Βουλή
Τα Πειθαρχικά Συμβούλια μπορεί να συνεστήθησαν αλλά δεν... συγκροτήθηκαν
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης έκανε γνωστό ότι εκτός από τη σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αξιολόγσης του προσωπικού
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το θέμα των νέων πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο. Ο καθ΄ ύλιν αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σ΄ επίκαιρη ερώτηση του κ. Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή, έκανε γνωστό ότι τα πειθαρχικά συμβούλια έχουν συσταθεί μεν σε 14 από τα 15 υπουργεία, αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη η συγκρότησή τους.

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση για τη συγκρότησή τους, που είναι τυπική διαδικασία να έχει αποσταλεί ή θα αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά η συγκρότησή τους, η επιλογή, δηλαδή, των μελών τους ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν ουσιαστικά δεν έχει καν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώνης Μανιτάκης τόνισε ότι «με βάση τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί μέχρι και σήμερα προκύπτει ότι ως προς τη σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, από το σύνολο των 15 υπουργείων, έχουν συσταθεί πειθαρχικά συμβούλια σε 14» και συμπλήρωσε ότι «για λόγους εξοικονόμησης πόρων και λειτουργικότητας, σε 9 από τα 15 υπουργεία έχει συσταθεί ένα πειθαρχικό συμβούλιο».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε ωστόσο ότι ακόμη και τα πειθαρχικά συμβούλια που έχουν συσταθεί δεν έχουν συγκροτηθεί σε σώμα. «Μόλις ολοκληρωθεί η σύσταση θα αρχίσει -και έχει ήδη αρχίσει- η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων με την τοποθέτηση των δύο δικαστικών και ενός προϊσταμένου των γενικών διευθύνσεων», υπογράμμισε. «Την διαδικασία αυτή που έχει ήδη ξεκινήσει, θα την επιταχύνουμε και θα γίνουν απαραίτητες οχλήσεις ώστε το συντομότερο δυνατόν να συγκροτηθούν τα πειθαρχικά συμβούλια και να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγκρότηση και του δευτεροβάθμιου το συντομότερο δυνατό»

Ο κ. Μανιτάκης παραδέχθηκε ακόμη ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εκδίκαση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων. «Το μεγάλο πρόβλημα πάντως, το άμεσο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες θα διαβιβαστούν στα νέα πειθαρχικά συμβούλια», υπογράμμισε. «Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε, το μελετούμε και θα βρούμε κάποια λύση μόλις συγκροτηθούν τα πειθαρχικά συμβούλια και μόλις συσταθεί και το δευτεροβάθμιο όργανο. Ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί, είναι πολύ σημαντικός, έκανε σημαντικές αλλαγές στο ουσιαστικό πειθαρχικό δίκαιο και στην όλη διαδικασία»

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργού Διοκητικής Μεταρρύθμισης έχει ως εξής:

«Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τον κύριο Κεδίκογλου για την ερώτηση του και να επισημάνω κι εγώ ότι πράγματι η σημασία της ερώτησης του είναι πολύ μεγάλη και πολύ επίκαιρη. Θέλω ακόμη να πω ότι όταν ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται προέβλεπε τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων μέχρι τις 14 Ιουνίου. Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του και στη σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ήδη από τις 5 Σεπτεμβρίου είχα στείλει επείγουσα εγκύκλιο ζητώντας στοιχεία σχετικά με τη σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων. Είμαι σε θέση να σας πω ότι εχθές έληξε η προθεσμία των στοιχείων που ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από τα άλλα Υπουργεία. Από τα δεκαπέντε Υπουργεία, στα δεκατέσσερα έχουν ήδη συσταθεί τα πειθαρχικά συμβούλια. Θέλω να πω ακόμη ότι ένα πλεονέκτημα του νόμου αυτού είναι ότι έχει περιοριστεί ο αριθμός των πειθαρχικών συμβουλίων και έτσι έχουμε για τα δεκαπέντε Υπουργεία μόλις εννέα πειθαρχικά συμβούλια και αυτό έχει σημασία για την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα της απόδοσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης. Υπάρχει ένα Υπουργείο ακόμα που δεν έχει στείλει τα στοιχεία αλλά μας έχει ειδοποιήσει ότι σύντομα θα μας τα στείλει, σήμερα ή αύριο, και είναι το Μακεδονίας-Θράκης.

Επίσης εκκρεμεί η απόφαση σύστασης στις γενικές γραμματείες Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών. Πρέπει πάντως να τονιστεί, ότι σε ότι αφορά το Υπουργείο αυτό και τις γενικές γραμματείες, η καθυστέρηση οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι νεοσύστατα Υπουργεία, ενώ παράλληλα είχαμε πρόσφατα και μία αναδιάρθρωση, με καταργήσεις και ανασυστάσεις γενικών γραμματειών. Μόλις ολοκληρωθεί η σύσταση θα αρχίσει -και έχει ήδη αρχίσει- η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων, με την τοποθέτηση των δύο δικαστικών και ενός προϊσταμένου των γενικών διευθύνσεων. Την διαδικασία αυτή που έχει ήδη ξεκινήσει, θα την επιταχύνουμε και θα γίνουν απαραίτητες οχλήσεις ώστε το συντομότερο δυνατόν να συγκροτηθούν τα πειθαρχικά συμβούλια και να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγκρότηση και του δευτεροβάθμιου το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη συσταθεί το πειθαρχικό συμβούλιο.

Θέλω ακόμη να σας πω ότι μαζί με την επίσπευση της διαδικασίας της συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων η πειθαρχική ευθύνη και πειθαρχική εξουσία εξακολουθεί να υπάρχει. Λειτουργούν ακόμα τα υπάρχοντα πειθαρχικά συμβούλια αφού πρέπει να ασκούν και μπορούν να ασκούν τις πειθαρχικές τους εξουσίες. Υπάρχουν όμως και οι προϊστάμενες ηγετικές αρχές που κι αυτές συνεχίζουν να ασκούν την πειθαρχική τους εξουσία.

Θέλω να τονίσω ότι έχουμε συνείδηση του προβλήματος και ήδη το αντιμετωπίζουμε με συντονισμένα και αποφασιστικά μέτρα έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά να σταματήσει η ατιμωρησία. Θέλω ακόμη να σας διαβεβαιώσω ότι επιταχύνουμε και θα επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η συγκρότηση και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων. Το μεγάλο πρόβλημα πάντως, το άμεσο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες θα διαβιβαστούν στα νέα πειθαρχικά συμβούλια. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε, το μελετούμε και θα βρούμε κάποια λύση μόλις συγκροτηθούν τα πειθαρχικά συμβούλια και μόλις συσταθεί και το δευτεροβάθμιο όργανο.

Ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί, είναι πολύ σημαντικός, έκανε σημαντικές αλλαγές στο ουσιαστικό πειθαρχικό δίκαιο και στην όλη διαδικασία. Το Υπουργείο και εγώ προσωπικά έχουμε συνείδηση της κρισιμότητας των περιστάσεων και ότι ο χρόνος είναι το πρώτο στοιχείο της επιτυχίας κάθε μεταρρύθμισης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών της διοικήσεως. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και προχωράμε. Τελειώνουμε την αξιολόγηση όλων των δομών των Υπουργείων εντός των προσεχών ημερών και θα προχωρήσουμε, εφόσον καταθέσουμε και το σχετικό νόμο, και στην αξιολόγηση του προσωπικού. Προχωράμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιταχύνουμε τις διαδικασίες.

Σχεδιάζουμε να κάνουμε αρκετά στις προσεχείς μέρες αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, πολύπλοκα και πρέπει παράλληλα με την ταχύτητα να κινηθούμε μεθοδικά, με μελέτη, με σοβαρότητα και σας βεβαιώνω με αποφασιστικότητα
».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντ. Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στο Δημόσιο 
 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ | 18/09/2012 17:24
  ...Όσοι δεν είστε δημόσιοι υπάλληλοι να μην εκφέρετε την γνώμη σας γ και για τους συνδικαλιστές Αίσχος . Μάθατε τόσα χρόνια να τ΄αρπάζετε που δημιουργούσατε προβλήματα στους δημοσίους υπαλλήλους και δήθεν πειθαρχικό και η μίζα σύννεφο . Πάει το πουλάκι πέταξε . Δείτε τι γράφει 14 από 15 νέα συμβούλια έχουν συσταθεί. Άρα εσείς πάτε σπιτάκι και θα παίρνετε μόνο το μισθό σας . Να πω 1.000 ευρώ και ξανά εκλογές δε θα γίνουν βρωμιάρες κονόμες. Και κάθεστε και κατηγορείτε ανώνυμα τον υπουργό . ου να μου χαθείτε!!! Αρπάχτρες !!!
  anos
  απάντηση00
   
   
  350 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ... | 17/09/2012 11:11
  Σιγά μη συγκροτήσουν ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ... Αφού Η ΜΙΖΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ. Γι' αυτό ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ούτε ένας, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν θα δήλωνε παραίτηση από το Δημόσιο. Ποιός θα τους έπαιρνε στη δουλειά του... τους κατά Πάγκαλον ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
  ΚΟΠΡΙΤΟΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ
  απάντηση00
   
   
  ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ | 14/09/2012 23:05
  ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΕΝ ΛΕΤΟΥΡΓΕΙ.ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΗΤΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!!!
  KΩΣΤΑΣ ΜΠΕΡΕΡΗΣ
  απάντηση50
   
   
   
  ΓΙΑΤΙ | 14/09/2012 20:02
  ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΔΥ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΤΙ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΣΤΕ? EYNOHMENOI ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ? ΓΙ' ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΡΟΙΚΑ Ε? ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΛΟΓΩ ΤΡΟΙΚΑ.... ΜΠΙΝΓΚΟΟΟΟ
  GKATSOS
  απάντηση118
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Manitakis | 14/09/2012 17:09
  Δυστυχώς με τέτοιας ποιότητας πολιτική ηγεσία σε κρίσιμα Υπουργεία όπως αυτό της Δημόσιας Δίοικησης τα πράγματα μάλλον προς το χειρότερο θα πηγαίνουν. Η μοναδική σπουδή και έννοια του ανθρώπου αυτού, είναι να μην πειραχθεί κανένας δημόσιος υπάληλος, ακόμα και αν μπήκε με μέσο, είναι ανεπαρκής ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα ή ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Έτσι αποκαλύπτεται και το "επίπεδο" του πνευματικού κόσμου της χώρας (σημ.: ο κ. Μανιτάκης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) και εξηγείται η κατάσταση στην παιδεία και κατά συνέπεια στην κοινωνία, που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό και από την ίδια την οικονομική κρίση.
  Pit
  απάντηση191
   
   
  ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ! | 14/09/2012 16:28
  Τώρα σοβαρά, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ, που να πιστεύει οτι με αυτόν τον γερομπισμπίκι της ΔΗΜΑΡ, (ανεπίσημα μια απο τις σωνιστώσες του μπαχαλοτσύριζα) θα τιμωρηθεί η θα απολυθεί ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΗΦΗΝΑΣ;
  ANEKDOTAKIAS
  απάντηση221
   
   
  ΛΑΘΟΣ | 14/09/2012 16:10
  ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΧΥΤΡΑ?
  MIMIS
  απάντηση022
   
   
  Κανενα μανταταο απο ΖΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ανεξ. Ελληνες | 14/09/2012 16:01
  Βρε παιδια διαβασατε πουθενα καμμια ανακοινωση για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ αυτο θεμα απο τον ΖΥΡΙΖΑ (αξιωματικη αντιπολιτευση) η τους Ανεξαρτητους (δηλαδη Καμμενους) Ελληνες, τους πατριωτες της ΧΑ η το ΚΚΕ.
  Αλεξανδρος
  απάντηση230
   
   
  Παραίτηση μήπως; | 14/09/2012 14:27
  Αν ο κύριος αυτός είχε τσίπα θα είχε ήδη παραιτηθεί. Αν ο Σαμαράς είχε τσίπα, θα τον είχε εξαναγκάσει ήδη σε παραίτηση. Κατα τα άλλα σας φταέι η τρόικα, οι Εβραίοι και οι λαθρομετανάστες (που τους φέρνουν Έλληνες δουλέμποροι με την ανοχή του κράτους σας για να τους εκμεταλλεύονται συμπατριώτες σας που λαδώνουν αστυνομία, τελωνεία και δεν θα με εκπλήξει πολιτικούς για να κάνουν τη δουλειά τους). Αν δεν καθαρίσετε τη λέρα της μεταπολίτευσης μην περιμένετε προκοπή.
  μετανάστης
  απάντηση380
   
   
  Μανιτάκη παραιτήσου | 14/09/2012 14:07
  Δεν μπορείς να εφαρμόσεις τους νόμους, δεν μπορείς να διοικήσεις και δεν μπορείς να επιβληθείς στους κοπρίτες. Τους παρακαλάς να εφαρμόσουν τους νόμους (!) και να κανουν το καθήκον τους. Το μόνο που κάνεις καλά είναι να αντιστέκεσαι σε απολύσεις ΔΥ. Σπίτι σου και γρήγορα.
  Μπάμπης ο Φλου
  απάντηση410
   
   
  εχουν κατλάβει.................. | 14/09/2012 11:27
  έχουν καταλάβει ότι εάν δεν διορθωθούν ΑΜΕΣΑ τα κακώς κείμενα σε λίγο δε θα υπάρχει μία ........... για οποιαδήποτε πληρωμή, το έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος τλειώνει-.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση402
   
   
  τι εχουμε εδω λοιπον | 14/09/2012 11:11
  η δημοσια διοικηση, δημ. υπαλληλοι, αρνουνται να εφαρμοσουν αυτα που ψηφισε η πολιτικη ηγεσια, δλδ εμεις, οι πολιτες!!!!!! για οποιον υπερασπιζεται το δημοσιο και δε καταλαβε οτι εχει αυτονομηθει εδω και χρονια και εξυπηρετει ΜΟΝΟ τα δικα του συμφεροντα και δεν υπακουει σε ΝΟΜΟΥΣ!!!! ειμαι υπερ τπυ ευρω αλλα οσο σκεφτομαι οτι αν βγουμε τα συμφεροντα και η χουντα των δημ. υπαλληλων θα τελειωσει εν μια νυκτι κατι σκιρταει μεσα μου, που να παρει..
  Ανώνυμος / η
  απάντηση484
   
   
  ντροπή | 14/09/2012 10:46
  Η απάντηση του νεοκοπου Υπουργού αποτελεί δοκίμιο Υποκρισίας και ανεύθυνης διαπιστοσιολογίας. Ολα αλλαζουν στον τόπο αυτό για να μείνουν τα ίδια. Το ίδιο είδος και εσεις με τους άλλους που μας έφεραν ως εδώ αποδυκνείεσθε κ. Μανιτάκη. Υποτιμάτε δε και την νοημοσύνη μας. Καλό θα κάνετε αν παραιτηθείτε όπως φοβερίζετε, γιατι με σας καμμιά αλλαγή μάλλον δεν θα περπατήσει. Θυμίζετε τον γνωστό Υπουργό παιδείας επι κυβέρνησης παπαδήμου.
  παρατηρητής
  απάντηση551
   
   
  μανιτάκη σήκω φύγε | 14/09/2012 10:40
  θλιβερό γεροντάκι της δήθεν ανανεωτικής αριστεράς η οποία στην πραγματικότητα δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα - ας με διορθώσει κάποιος αλλά τα πειθαρχικά συμβούλια με τη νέα μορφή τους ψηφίστηκαν επί Ραγκούση -η ΝΔ είχε καταψηφίσει βεβαίως- αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη
  ΟΚ
  απάντηση443
   
   
   
  Γιατι Βουλγαρίας? | 14/09/2012 10:39
  Όχι Βουλγαρίας! Μολδαβιας! 200 ευρω τον μήνα να τους το πάτε! Προχωρα Ανγκελα, κατα βάθος ξέρουν ότι πρέπει να γίνει και ας φωνάζουν. Όλα τα κακομαθημενα παιδάκια έτσι είναι. Και αν χρειαστεί και καμία ξυλια στον ποπο, μην το πολυ σκεφθείτε. ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!
  Egathetos
  απάντηση387
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Εμετικό... | 14/09/2012 10:09
  Διαβάζοντας την απάντηση μου έρχεται να κάνω εμετό... και να δκεφτώ για πολλοστή φορά οτι θα ψηφίσω το πρώτο κόμμα που στο πρόγραμμά του θα βάλει την κατάργηση της μονιμότητας των ΔΥ και την ποινή της απόλυσή τους για βαριά παραπτώματα.
  Stefanos
  απάντηση514
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΑΙΔΩΣ!!!! | 14/09/2012 10:01
  Οι πολιτικοί δεν είχαν ποτέ τσίπα. Ο "αριστερός" όμως κ. Μανιτάκης, με τις πράξεις του και κυρίως με τις επιστημονικά μεθοδευμένες παραλήψεις του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαφθορά ήταν και συνεχίζει να είναι διακομματική και ότι ούτε η αριστερά έχει δικαίωμα πια να διατυμπανίζει ότι τη διαφθορά την καλύπτουν εδώ και χρόνια η κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μόλις έβαλαν το πόδι τους σε υπουργείο οι αριστεροί και οι "αριστεροί", μια από τα ίδια και το ίδιο σκεπτικό: ένας κατηγορούμενος δημόσιος υπάλληλος μπορεί να είναι λαμόγιο, διεφθαρμένος, παιδεραστής και κλέφτης, είναι όμως και ψηφοφόρος μας!!! Εύγε στους ολίγιστους πολιτικούς μας και μάλιστα "πανεπιστημιακούς καθηγητές... ΑΙΔΩΣ!!!
  Μαλβίνα
  απάντηση573
   
   
  Τέρμα οι έλεγχοι | 14/09/2012 09:22
  Στην άκρη ο Ρακιντζής, στις καλένδες η διάδοχη κατάσταση. It's PARTY TIME AGAIN!
  Τρωκτικό
  απάντηση463
   
   
  Και οι σκαρτοι μας χρειαζονται | 14/09/2012 09:18
  Γιατι βιαζομαστε? Εχουμε καιρο μπροστα μας μεχρι να παρουν συνταξη. Στην Ελλαδα του μην απολυσεις κανενα απο το Δημοσιο και προστεθει στην λιστα των ανεργων ζουμε, χωρια που ανησυχουμε για το πως θα λειτουργησει αυτο το πρωτυπο κρατους με λιγοτερους υπαλληλους. Μεσα και οι επιορκοι λογο φορτου εργασιας. Ειμαστε καλα ?
  Π.Β.
  απάντηση372
   
-