Βέλη εκ των έσω δέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντ. Μανιτάκης, ο οποίος υποδείχθηκε από την ΔΗΜΑΡ για την θέση αυτή. Τρεις βουλευτές του κόμματος, οι κκ. Δ. Αναγνωστάκης, Σπ. Λυκούδης και Ι. Πανούσης, με ερώτησή τους προς τον ίδιο, ασκούν κριτική για καθυστέρηση στην συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που όπως αναφέρουν «καθιστά ατελέσφορη την πρόνοια του νομοθέτη για αναστολή της άσκησης καθηκόντων του ελεγχόμενου υπαλλήλου». Μάλιστα επικαλούνται την δημοσιοποίηση περίπτωσης υπαλλήλων «οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής καθηκόντων που τους επιβλήθηκε». Όπως τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές η παράταση της εκκρεμότητας συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων «παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες εργάζονται οι ελεγχόμενοι και καλλιεργεί υπόνοιες ατιμωρησίας στην κοινή γνώμη». Και ερωτούν τον κ. Μανιτάκη σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση.

Κατά του εξωδικαστικού συμβιβασμού με Siemens
Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης δήλωσε στην Βουλή ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη την τροπολογία με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens. Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως δήλωσε ο κ. Τσούκαλης «ήμασταν εξ αρχής κατηγορηματικά αντίθετοι με τον συμβιβασμό που επετεύχθη και θα καταψηφίσουμε την τροπολογία». Την ίδια στάση τήρησε και ο βουλευτής του κόμματος κ. Οδ. Βουδούρης, ο οποίος είπε ότι «η υπόθεση Siemens ζυγίζει δισεκατομμύρια κι αυτό με τη ρύθμιση που κάναμε το στερηθήκαμε».

«Κόκκινη κάρτα» για το ΤΤ
Παράλληλα, την διαφωνία της ΔΗΜΑΡ για τυχόν πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου διατύπωσε ο κ. Βουδούρης δηλώνοντας στην Βουλή ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αγροτική ήταν βιώσιμη και είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο». Και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα προσυπογράψει πώλησή του: «Για την Αγροτική σηκώσαμε κίτρινη κάρτα, αλλά εάν αυτό επαναληφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα είναι κόκκινη η κάρτα».