Συνελήφθησαν την Τρίτη στο Μεσολόγγι τέσσερα άτομα, κατά πληροφορίες μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία επιχείρησαν να κάνουν «έλεγχο» σε 58χρονη έμπορο της λαϊκής αγοράς της πόλης, από την οποία ζήτησαν άδεια μικροπωλητή.

Η έμπορος αρνήθηκε, ενώ αστυνομικοί που ενημερώθηκαν και μετέβησαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο εξ αυτών. Στην συνέχεια, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, μετέβησαν άλλοι δύο οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής, κατά συναυτουργία, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκαν τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία και προσπάθησε να απωθήσει αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους, αλλά και τους πάγκους τους.

Για το γεγονός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του Κ.Μπαρμπαρούση. Παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισείουν την ποινή της απόταξης.