Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια ενημέρωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς για τις επαφές που είχε στο Βερολίνο και το Παρίσι με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Σαμαράς είπε ότι «έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όγκο δουλειάς, για αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».

Ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό δήλωσε ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν γύρο. δίνουμε μία μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας, δίνουμε μία μάχη για να έρθει πιό κοντά αυτό που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αυτής της κυβέρνησης έχουν αποφασίσει να κάνουν και θα κάνουμε να φέρουμε πιό κοντά την ανάπτυξη και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας κυρίως για τα νέα παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να «κλειδώσουν» τα μέτρα και την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.