Πωλητήριο σε ένα πρωθυπουργικό αεροσκάφος και αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος για άλλα δυο, τα οποία θα διατίθενται στην κυβέρνηση προς χρήση, έβαλε ο κ. Αντ. Σαμαράς, κάνοντας μια ακόμα κίνηση για να ενισχύσει το νέο ύφος της διακυβέρνησής του.

Σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Πρωθυπουργού και σχετική ανακοίνωση του γ.γ. της κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκου, το αεροσκάφος EMBRAER30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των -ιδίου τύπου- ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ., έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Προς πώληση οδεύει το αεροσκάφος EMBRAER13 θέσεων και το χρηματικό ποσό που θα δοθεί για τη κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά με το αεροσκάφος Gulfstream, αυτό θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλά θα παραχωρείται και αυτό – κατόπιν σχετικής αίτησης- στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους.