Την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Ακόμη εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε παράλληλα «αναγκαία» την διοικητική μεταρρύθμιση και σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική. Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους».

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ.Μανιτάκης ταυτίζεται με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την εργασιακή εφεδρεία.

Οι συνεργάτες του υπουργού πρόσθεταν ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει όταν διεξάγεται υπό τον φόβο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων.