Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιείται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στην Ολομέλεια. Ιδιαίτερα οξύς ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε «ευκαμψία απέναντι στις συντεχνίες» το νομοσχέδιο, χαρακτηρισμός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού, αλλά και του υφυπουργού Παιδείας.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο, σημείωσε ότι αποτελεί άθλιο συμβολισμό, η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μην αφορά την αγώνα κατά της ύφεσης, αλλά την κατάργηση ενός νόμου που ψηφίστηκε με τεράστια πλειοψηφία πριν από 11 μήνες.

Τον ρώτησε μάλιστα αν υπάρχει απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου ή έστω συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών και σημείωσε ότι δεν μπορεί ένας νόμος για τον οποίο προηγήθηκε διάλογος 18 μηνών και ψηφίστηκε από 155 βουλευτές να αλλάζει με τέτοιο τρόπο.

Τα πυρά του κ. Λοβέρδου δέχθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο πρώην υπουργός είπε ότι το σχέδιο της αντιμεταρρύθμισης έγινε απολύτως σαφές όταν τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού, ο πρύτανης που είχε τονίσει ότι «ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί.»

Λαμβάνοντας το λόγο για να απαντήσει ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου και όπως τόνισε τον εξέπληξε δυσάρεστα. «Του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί ευκαμψίας» είπε

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Λοβέρδο ότι έχει την εξουσιοδότηση των τριών πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία θα γίνει γύρω στις 7 το απόγευμα.

Εμβόλιμα -γύρω στη 1 το μεσημέρι- η συζήτηση διακόπηκε για την εκλογή ενός κοσμήτορα από τη Συμπολίτευση.