Σφοδρή επίθεση σε Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε από την Κατερίνη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τους «τρόικα εσωτερικού» και «μοιραία τριανδρία», ενώ τους ζήτησε να «ανακοινώσουν τις περικοπές που έχουν ήδη αποφασίσει».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την ΑΤΕ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η συγχώνευσή της με την Τράπεζα Πειραιώς είναι προσωρινή και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να την ακυρώσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αυτήν τη σκανδαλώδη εκποίηση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ΑΤΕ στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Χαρακτήρισε την ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ και τους άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους οργανισμούς, «θεσμούς στήριξης της ευημερίας του ελληνικού λαού», ενώ ειδικά για την ΑΤΕ προειδοποίησε ότι «θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις», όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία συγχώνευσης.

Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την «αποτροπή της ορατής χρεοκοπίας» και κατηγόρησε το ΠαΣοΚ για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον χαρακτήρισε ως «φυσικό αυτουργό του μνημονίου», ότι «εκτοξεύει φραστικά πυροτεχνήματα» και ότι «απλά σκηνοθετεί την τελευταία πράξη του δράματος».

Η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος κάμπινγκ νεολαίας του κόμματος, που πραγματοποιείται στο Βαρικό Λιτοχώρου Πιερίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στις νέες και τους νέους, τους προέτρεψε να αγωνιστούν για να απαλλαγούν, όπως είπε, από το «βρόγχο θανάτου» της ξενιτιάς, της ανεργίας και της φτώχειας. «Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα. Μιας ανατροπής που θα ταρακουνήσει την Ευρώπη».

Απάντηση Κεδίκογλου

Για πολιτική σχιζοφρένεια του κ. Τσίπρα που δεν έχει όρια κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι από τη μία προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις το λόμπι που θέλει τη χώρα εκτός ευρώ και από την άλλη ορκίζονται στο όνομα της ευρωπαϊκής της πορείας.

«Οι Ελληνες γνωρίζουν καλά και δεν συγχωρούν τα «φετίχ» του κ. Τσίπρα. Ας ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση και οι έλληνες πολίτες θα εμποδίσουν την πέμπτη φάλαγγα της δραχμής να πετύχει το στόχο της» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.