Εντείνεται η αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτη και στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου με αφορμή τους χειρισμούς που έγιναν στην οικονομική κρίση. Ο κ. Ρουμελιώτης με γραπτή δήλωσή του απάντησε στις αιτιάσεις που του προσάπτουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και ζητεί να ερωτηθεί ο κ. Παπανδρέου αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές» του προγράμματος που είχε εκπονηθεί από την χώρα μας.

Θέτει στον πρώην Πρωθυπουργό τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητεί διευκρινίσεις:

1. Γιατί δεν επεδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο κ. Στρος Καν.

2. Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την ευρωζώνη, και,

3. Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στη δήλωσή του ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ, αναφέρει ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και αναφέρει ότι επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους κκ. Ρουμελιώτη και Παπανδρέου άρχισε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε στους New York Times ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει»

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, έκαναν λόγο για «ποταμό μνήμης που ρέει με κάθε τοποθέτηση του κ. Ρουμελιώτη». Του καταλογίζουν εμμέσως ότι όσα είπε στην επίμαχη συνέντευξή του, τα είπε αφού έφυγε από τη θέση του και τοποθετήθηκε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή σύγκρουση όσο ήταν πρωθυπουργός. Του καταλογίζουν ακόμα ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο ΔΝΤ, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του. Τέλος τον ερωτούν, γιατί εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του.