Παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η ΔΗΜΑΡ για την «υπόθεση Ανδρεουλάκου».

Την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθ. Ανδρεουλάκος διετέλεσε βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών του εκτάκτου στρατοδικείου επί χούντας.

Την Τετάρτη (25.7.2012), το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Δ. Χατζησωκράτης – ο οποίος μετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα – εξέφρασε προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη τη δυσαρέσκεια της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της κ. Φ. Κουβέλη για την υπόθεση, με δεδομένο ότι τίθενται πολλά ερωτήματα από την τοποθέτηση του κ. Ανδρεουλάκου στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Εν είδει διαβήματος, ο κ. Χατζησωκράτης μετέφερε την ενόχληση του κόμματός του και ζήτησε από τον υπουργό επικρατείας «να επιληφθεί του ζητήματος άμεσα η κυβέρνηση».

Η διατύπωση του αιτήματος έγινε προς τον κ. Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έχουν στελέχη των τριών κομμάτων για εκκρεμή θέματα του κυβερνητικού έργου, όπως μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ειδικών γραμματέων, που σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί, αλλά και η κάλυψη θέσεων σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς.

Την υπόθεση είχε αναδείξει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τσουκαλάς ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κ. Αθ. Ανδρεουλάκος ως βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 «κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστoρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές».